Intelova prva Xe grafička karta ipak neće koštati 200 dolara - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Intelova prva Xe grafička karta ipak neće koštati 200 dolara

Intel će predstaviti svoju novu Xe grafičku kartu tokom 2020. godine, ali se ne očekuje da će ovi modeli preko noći s trona zbaciti Nvidia i AMD grafičke karte.

Intel će predstaviti svoju novu Xe grafičku kartu tokom 2020. godine, ali se ne očekuje da će ovi modeli preko noći s trona zbaciti Nvidia i AMD grafičke karte.

Tokom vikenda, Intelove grafičke karte su dobile neočekivani marketing, kada je pogrešan prevod sugerisao da će koštati oko 200 dolara.

Ipak, to se neće desiti. Raja Koduri je sada pojasnio: “Neće svi kupiti grafičku kartu od 500-600 dolara, ali postoji dovoljan broj ljudi koji kupuje i ove modele, tako da je to odlično tržište”. Prvobitna priča je pogrešno prevela Kodurijev intervju za jedan ruski YouTube kanal, a sugerisala je da Intel planira cenu od 200 dolara za svoj prvi Xe GPU.

Koduri je takođe poručio: “Strategija koju imamo je da ne brinemo previše o rasponu peformansi, rasponu cena i svemu tome, jer naša arhirtektura mora da pokrije sve – od mejnstrim tržišta (koje može da počne čak i sa cenom od 100 dolara) do data centara sa HBM memorijom, a ovi GPU-ovi će biti skupi.

Na kraju, Koduri je istakao: “Moramo da pokrijemo sve oblasti, a jedino je pitanje odakle početi. Strategija je da u periodu od 2-3 godine imamo pokrivene sve segmente tržišta“.

Izvor: TweakTown

Danas objavljeno

Spisak najgorih lozinki: Da li koristite neku od njih?

Zeljka

Acer planira objavu 49-inčnog Mini LED monitora

Vanja A

Realme Q3 serija stiže 22. aprila, Q3 Pro će koristiti Dimensity 1100 čip

Vanja A

Ostavite komentar