Intel Xe DG1 GPU stiže tokom ove godine - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Intel Xe DG1 GPU stiže tokom ove godine

Nakon 20 godina odsustva, Intel se vraća na tržište zasebnih grafičkih karti. Kompanija je svoj GPU, kolektivno nazvan Intel Xe, podijelila u četiri kategorije: LP (low-power), HPG (high-performance gaming), HP (high-performance) i HPC (high-performance compute).

DG1 je kompanijin aktuelni LP proizvod i ima nekoliko imena. Kao karta za developere, nosi naziv DG1 SDV, dok je u laptopovima GPU poznat kao Iris Xe Max i Iris Xe Graphics. Ali u svim slučajevima se radi o istom proizvodu, koji ima 96 EU (Execution Unit) i kreiran je na intelovom 10nm SuperFin procesu.

Procurele informacije iz različitih baza podataka pokazuju da DG1 ima radni takt do 1.5GHz, a uparen je sa do 3GB video memorije.

Iz Intela stižu inormacije da će Xe DG1 GPU biti u sistemima nekoliko proizvođača kasnije tokom četvrtog tromesečja ove godine. To sugeriše da bi grafička karta mogla biti dostupna samo u unapred kreiranim desktop sistemima.

Takođe, po prvi put je pomenut DG2 model, koji je opisan kao HPG proizvod, a prema nekim informacijama ove grafičke karte bi mogle imati između 128 i 512 EU.

Izvor: TechSpot/Benchmark

Danas objavljeno

Robot koji je htio da uništi čovječanstvo dobija “porodicu”: Stižu novi modeli

D

Brojevi telefona prodaju se za 20 dolara

D

Kina gradi 30 povezanih 5G fabrika do 2023.

D

Ostavite komentar