Intel tvrdi da nema usporavanja razvoja 5G modema za iPhone - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Intel tvrdi da nema usporavanja razvoja 5G modema za iPhone

Iako se ne očekuje da 5G iPhone vidimo tokom ove godine, nedavni izveštaji su sugerisali da se ovakav model Apple telefona neće pojaviti ni tokom 2020. Posebno zbog toga što Apple ima problema da pronađe pouzdanog dobavljača modema za svoje uređaje.

Intel je bio kompanijin izbor dobavljača modema za poslednju iPhone generaciju, ali su se pojavile vesti da kompanija možda neće uspeti da odgovori zahtevima Apple-a za isporukom kvalitetnih 5G rešenja. Intel je sada objavio saopštenje, u kojem navodi da razvoj 5G modema napreduje kako je planirano, sugerišući da bismo 5G iPhone ipak mogli videti naredne godine.

“Kako smo i rekli u novembru 2018, Intel planira da podrži potrošačko tržište objavom svog XMM 8160 5G multimode modema tokom 2020. godine”, istaknuto je iz kompanije.

Intel bi, međutim, razvoj svog modema morao da završi mnogo ranije kako bi on bio spreman za dodatno testiranje od strane Apple-a. Ukoliko sve bude radilo bez problema, kompanija bi morala da pojača proizvodnju i zadovolji kapacitete koje Apple zahteva za septembarsku objavu iPhone-a u 2020. godini.

Iako nas još dosta vremena deli od objave 5G iPhone-a, jasno je da bi i najmanji problem sa kojim bi se Intel suočio u razvoju 5G modema mogao dovesti do odlaganja ove vrste nadogradnje za iPhone.

Izvor: Softpedia

Danas objavljeno

Apple je objavio video koji pokazuje kako da koristite pokrete rukama za upravljanje Apple Watch-om

Vanja A

Red Hat-ov CentOS Stream 9 Linux je stigao

V.R.

Upozorenje da hitno ažurirate podešavanja privatnosti na Android uređaju

V.R.

Ostavite komentar