3. Novembra 2019.

Intel tvrdi da će 10nm desktop procesori stići početkom naredne godine

Big Portal

Sada izveštaj sajta IT World Canada sugeriše da će Intel biti spreman da predstavi 10nm desktop procesore “rano naredne godine”, a takođe tvrdi da kompanijina proizvodnja 10nm čipova napreduje veoma dobro i da je Intel zadovoljan zalihama koje ima.

Ipak, ovo ne daje konkretne odgovore na pitanja o 10nm i u kojoj meri će platforma biti dostupna na tržištu. Da li ćemo videti 10nm naslednika i9-9900K procesora ili će ovo biti još jedan desktop model u obliku Broadwella, sa limitiranom objavom?

Takođe, postavlja se pitanje šta će se desiti sa Comet Lake-om. Kruže informacije o tome da će Intel objaviti Comet Lake seriju procesora početkom 2020. godine, sa do 10 jezgara i 20 threadova, koji će naslediti današnje Coffee Lake modele sa osam jezgara. Pitanje je da li će Intelovi 10nm desktop čipovi biti objavljeni uz 14nm modele ili se ovo odnosi samo na mobilne procesore?

IT World Canada takođe izveštava da Intel planira da otvori treće postrojenje za proizvodnju 10nm procesora, što će značajno povećati kompanijine proizvodne kapacitete.

Izvor: Overclock3d

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare