Intel: Svaka čast AMD-u kada je Ryzen 3000 u pitanju, ali naši CPU-ovi su i dalje bolji - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Intel: Svaka čast AMD-u kada je Ryzen 3000 u pitanju, ali naši CPU-ovi su i dalje bolji

Nema sumnje da je AMD ostvario ogroman uspjeh sa svojom dugo očekivanom Zen linijom procesora, a kompanija se na tržište vratila jača nego ikada.

Intel je, međutim, uglavnom zapostavljao prisustvo AMD-a i tek nedavno je priznao dostignuća svog velikog rivala. Na ovogodišnjem Gamescomu, Intel je započeo novu kampanju protiv AMD-a ističući da su Intelovi procesori i dalje bolji po performansama, a ovo je potkrepio i “pravim benchmark rezultatima”.

Pre godinu dana, kada smo predstavili i9 9900K, ovaj procesor je okarakterisan kao najbrži gejming CPU na svetu. I iskreno mogu da kažem da se to nije promenilo. I dalje je to najbrži gejming CPU na svetu. Znam da ste od konkurencije u poslednje vreme čuli dosta marketinških izjava, ali onda možemo da izađemo sa pravim testovima u realnom svetu (a ne sintetičkim benchmarkovima) i testiramo kako ove igre rade i ponašaju se na našoj platformi – poredili smo 9900K i Ryzen 9 3900X. Njihov procesor koristi 12 jezgara, dok naš ima osam. Biću veoma iskren i otvoren, kada kažem da je AMD uradio veoma dobar posao, ali da mi i dalje imamo CPU sa najvišim performansama u gejming industriji i nastavićemo da održavamo taj nivo”, istakao je Troy Severson iz kompanije Intel.

Intel ističe da AMD pobeđuje u sintetičkim testovima, dok Intelovi CPU-ovi pobeđuju u realnom radu za aplikacije kao što su Microsoft Office, Adobe Lightroom, Photoshop i druge. Pored ukupnih performansi, Intel za svoje procesore tvrdi da su bolji i u gejmingu, gde je Core i7-9700K bolji nego AMD Ryzen 9 3900X u mnogim testiranim igrama.

Izvor: TechPowerUp

Danas objavljeno

Istraživanje odgovorilo: Ko bolje štiti podatke – Android ili iPhone?

D

Sljedeći nivo: Sprema se savitljivi iPhone

D

Ovu aplikaciju koriste milijarde, a nema ni osnovnu zaštitu korisnika

D

Ostavite komentar