Intel: Qualcomm je kriv za to što smo napustili tržište mobilnih čipova - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Intel: Qualcomm je kriv za to što smo napustili tržište mobilnih čipova

Intel optužuje Qualcomm za svoju aktuelnu situaciju, koja je dovela do toga da kompanija izađe sa tržišta mobilnih procesora.

Intel tvrdi da je Qualcomm iskoristio svoju snagu i prednosti nad Intelom, sprečavajući da Intelovi čipovi budu prihvaćeni masovno od strane proizvođača, što je na kraju dovelo do gašenja kompanijine divizije sa mobilnim čipovima.

Investirali smo milijarde dolara, angažovali smo hiljade radnika, kupili smo dve kompanije i izgradili smo inovativne proizvode koji su implementirani u Apple telefone, uključujući i najnovije iPhone 11 modele. Međutim, nakon svega, Intel nije mogao da prevaziđe veštačke i nepremostive prepreke koje je kreirao Qualcomm i bio je primoran da napusti tržište tokom ove godine“, stoji u saopštenju kompanije Intel.

Tokom jula, Intel je objavio da prodaje svoje poslovanje sa modemima za telefone kompaniji Apple za milijardu dolara. Intel je i dalje u poziciji da prodaje 4G LTE modeme u računarima, ali je objavio da obustavlja razvoj 5G modema istog dana kada su Apple i Qualcomm objavili da su postigli sporazum oko svojih dugogodišnjih problema.

Intelovi 5G PC uređaji će implementirati MediaTek 5G modeme, ali se oni neće na tržištu pojaviti pre 2021. godine.

Izvor: MSPowerUser/Benchmark

Danas objavljeno

Microsoft priznao da Windows 11, verzija 22H2 usporava kopiranje velikih fajlova

Vanja A

Prelazak na DDR5 standard memorije neće ići tako glatko kako mnogi očekuju

Vanja A

Tim Kuk potkačio Zakerberga i Metaverzum projekat

Vanja A

Ostavite komentar