Intel navodno sprema i9-10990XE procesor sa 22 jezgra kako bi se suprotstavio Threadripperu - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Intel navodno sprema i9-10990XE procesor sa 22 jezgra kako bi se suprotstavio Threadripperu

Glasine sugerišu da Intel planira da objavi Cascade Lake procesor sa 22 jezgra, pod nazivom i9-10990XE, koji dodaje još četiri jezgra na kompanijin najjači Cascade Lake-X model kako bi se takmičio sa AMD-ovom Ryzen Threadripper 3000 serijom.

Fotografije ovog procesora su se pojavile na CPU-Z benchmarking aplikaciji, a potom ih je objavio sajt Chiphell. Nakon toga je Computerbase dodatno potvrdio da su proizvođači matičnih ploča pominjali 22-jezgarne procesore tokom CES 2020 sajma.

Intel i9-10990XE procesor će imati boost radni takt CPU-a koji može da dostigne 5GHz. U ovom trenutku, TDP procesora je izlistan kao 380W ali ovo nije potvrđeno.

Iako Intel nije zvanično potvrdio planove o objavi procesora sa većim brojem jezgara na svojoj X299 platformi, jasno je da proizvođači ploča žele da vide veći broj jezgara na Intelovim procesorima tokom 2020.

Potrebno je istaći da su objavljeni i Cinebench rezultati, ali su oni izuzetno laki za manipulaciju i falsifikovanje, tako da je objavljene informacije o Intel i9-10990XE procesoru potrebo uzeti sa rezervom.

Izvor: Benchmark/Overclock3d

Danas objavljeno

Xiaomi globalno predstavlja MIUI 13 na svojim uređajima, poboljšavajući korisničko iskustvo

Vanja A

Apple će opet kopirati Android, ali tek za iPhone 15 seriju?

Vanja A

Android malver BRATA sada može da vam obriše sve sa pametnog telefona nakon krađe vaših podataka

Vanja A

Ostavite komentar