Intel najavio podršku za ray tracing u svojoj Xe seriji grafičkih karti - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Intel najavio podršku za ray tracing u svojoj Xe seriji grafičkih karti

Intel je potvrdio da će kompanijina Xe arhitektura podržavati “ray tracing hardversku akceleraciju”, a kompanija se nada da će svojom kombinacijom CPU i GPU hardvera podstaći razvoj grafičkih proizvoida sa ray tracing podrškom.

Kompanija se tokom prezentacije fokusirala na data centre i renderovanje u filmu, a pomenuto je da je How To Train Your Dragon: The Hidden World renderovan na Intel procesorima. Podrška za DXR, Microsoftov DirectX 12 Ray Tracing Extention, nije pomenuta u ovoj objavi, a umesto toga se kompanija fokusirala na “Intel Rendering Framework family of API’s and Libraries”.

Iako objava ne potvrđuje DXR podršku za Intelove grafičke karte namenjene potrošačima ili gejming populaciji, prikazano je da Intel već neko vreme razmišlja o ray tracing podršci.

S obzirom na to da Nvidia sve više pažnje poklanja podršci za renderovanje u filmovima, preko Quadro RTX serije grafičkih karti, Intel je svestan da će morati da uloži dosta truda kako bi zadržao svoju poziciju na tržištu za renderovanje.

Izvor: Overclock3d

Danas objavljeno

Samsungov Tizen OS će uskoro raditi na mnogo više televizora drugih brendova

Vanja A

Četiri rakete Sojuz biće lansirane 2022. godine

Vanja A

Apple macOS Monterey dostupan za preuzimanje

Vanja A

Ostavite komentar