Intel Iris Xe Max GPU je dostupan za laptopove - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Intel Iris Xe Max GPU je dostupan za laptopove

Intel je svoj zasebni GPU za laptopove predstavio tokom oktobra, a sada nove modele grafičkih karti isporučuje u laptopove.

Kompanija je objavila da će prvi laptopovi, koji koriste Iris Xe Max grafičke čipove biti dostupni u nekoj formi, uključujući i ranije objavljene Acer Swift 3X, Asus VivoBook Flip TP470 i Dell Inspiron 15 7000 modele.

Iris Xe Max je Intelov odgovor na pristupačna GPU rešenja, kakva se mogu naći u tankim i laganim prenosivim uređajima. Kompanija obećava 1080p gejming za popularne naslove, kao što su Hitman 2 i Metro Exodus. Takođe, GPU je dovoljno pametan da može da se prebacuje na integrisanu grafiku kada je to efektivnije.

Video karta se može koristiti i van okvira igara. Nova Deep Link tehnologija pmogućava da softver podeli zadatke između Intelovog integrisanog GPU-a na Tiger Lake računarima i Iris Xe Max grafičke karte, a ovo ponekada omogućava performanse koje bi normalno zahtevale desktop video kartu.

Iris Xe Max može da posveti sve svoje resurse procesoru, za aplikacije koje više zavise od konvencionalnog procesiranja sadržaja. Intel najavljuje još više laptopova Iris Xe Max GPU-ovima za početak 2021. godine.

Izvor: Engadget/Benchmark

Danas objavljeno

Žene tuže kompaniju Apple jer ih progoni AirTag

Vanja A

Može li da zamijeni Google? ChatGPT je novi četbot o kojem svi pričaju

Vanja A

Apple hoće „Made in America“ čipove za svoje uređaje

Vanja A

Ostavite komentar