Intel Arc Alchemist Xe-HPG grafička kartica sa 512 EUs nadmašuje NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Intel Arc Alchemist Xe-HPG grafička kartica sa 512 EUs nadmašuje NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti

Intelova linija diskretnih grafičkih kartica Arc Alchemist planirana je za lansiranje ovog kvartala. Dobijamo neke testove performansi silikona DG2-512EU, koji predstavlja vrhunsku Xe-HPG konfiguraciju. Zahvaljujući otkriću poznatog leakera hardvera TUM_APISAK, imamo izvršeno merenje u bazi podataka SiSoftvare koje pokazuje Intelov Arc Alchemist GPU sa 4096 jezgara i, prema izveštaju iz benchmarka, samo 12,8 GB GDDR6 VRAM-a.


Ovo je verovatno samo greška u izveštaju, jer ovaj GPU SKU treba da bude uparen sa 16 GB GDDR6 VRAM-a. Kartica je navodno radila na frekvenciji od 2,1 GHz. Međutim, ne znamo da li ovo predstavlja osnovnu ili pojačanu brzinu.

Kada je reč o stvarnim performansama, DG2-512EU GPU je uspeo da postigne 9017,52 Mpix/s, dok je nešto poput NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti uspelo da dobije 8369,51 Mpix/s u istoj test grupi.

Upoređujući ove dve kartice u operacijama sa pomičnim zarezom, Intel ima prednost u half-float, double-float, and quad-float testovima, dok NVIDIA uspeva da zadrži primat u singl-float testu. Ovo predstavlja prednost od 7% za Intelov GPU, što znači da Arc Alchemist ima potencijal da se suprotstavi NVIDIA-inim ponudama, piše TechPowerUp.

Danas objavljeno

Kupljena jedna od najvrednijih softverskih kompanija – za više od 60 milijardi dolara

Zeljka

Investitori tuže i Twitter i Maska: “Prekršeni su zakoni”

Zeljka

Google Drive je tek sada dobio jednu poznatu funkciju

Zeljka

Ostavite komentar