4. Juna 2019.

Institucionalno završen slučaj

Big Portal

Sudija Suda BiH Branko Perić smatra da je odlukom Disciplinske komisije Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH o odbacivanju disciplinske tužbe protiv Milana Tegeltija slučaj “potkivanje”, u institucionalnom smislu – završen.

Sudija Perić, koji je inače poznat kao jedan od najžešćih kritičara rada VSTS-a, opšteg stanja u pravosuđu te Milana Tegeltije, koga je poslije objelodanjivanja detalja iz afere “potkivanje” javno pozivao da podnese ostavku, za Insajder kaže da mu je cijeli disciplinski postupak ličio na dobro isplaniranu režiju.

– Mislim da je sve to bila Tegeltijina režija, da se slučaj provuče kroz disciplinski postupak i da ima dokaz da su institucije o svemu odlučile – kaže Perić za naš portal.

Na našu molbu da prognozira šta će se dalje događati u vezi s aferom “potkivanje”, odnosno da li će makar zbog pritiska javnosti sadašnji predsjednik VSTS-a razmisliti o ostavci, Perić odgovora da u takav rasplet ne vjeruje.

– Mislim da je na ovaj način Tegeltija završio stvar. Nema više nikakve mogućnosti za institucionalno postupanje. Tužilac ga je amnestirao, pozvao ga je kao svjedoka, nije osumnjičeni u tom slučaju, a Disciplinska komisija je odbacila disciplinsku prijavu protiv njega tako da je to završen slučaj – smatra Perić.

Disciplinska komisija VSTS-a odbacila je juče disciplinsku tužbu protiv Milana Tegeltije, predsjednika te institucije, a koju je prije četiri dana podnijela Kancelarija disciplinskog tužioca.

BN TV

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare