Instagram testira prikaz fotografija i video zapisa preko cijelog ekrana u fidu - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Instagram testira prikaz fotografija i video zapisa preko cijelog ekrana u fidu

Novi eksperimenti sa Instagramovim „kućnim“ feed-om omogućiće aplikaciji da postane sličnija svom konkurentu, TikToku.

Kompanija je počela da eksperimentiše sa prikazivanjem sadržaja preko celog ekrana u početnom feedu, gde će korisnici videti vertikalni sadržaj odmah po otvaranju aplikacije.

Testiranje je u toku, rekao je šef društvene mreže Adam Moseri na video snimku objavljenom na njegovoj stranici na Tviteru. Prema njegovim rečima, “više” fotografije i video snimci će početi da se pojavljuju u fidu nekih korisnika.

Testiramo novo, impresivno iskustvo pregledanja u glavnim rezultatima „Home“ pretrage. Ako učestvujete u testu, pogledajte ga i recite mi šta mislite o tome“, napisao je Moseri na svom Tviter nalogu.

Sudeći po slici pametnog telefona u videu, u novim objavama preko celog ekrana, komentari, lajkovi i druge informacije se postavljaju na vrh slika, a ne na dno, kao i obično. Iako panel sa pričama nije vidljiv, Meta kaže da korisnici mogu da pristupe pričama sa vrha ekrana. Pretraga, Reels, kupovina i korisnički profil će i dalje biti dostupni; zahvaljujući dugmićima na dnu ekrana. Obaveštenja, poruke i druge opcije će se nalaziti na vrhu ekrana.

Inovacije u Instagramu su bile očekivane jer kompanija namerava da se ozbiljno takmiči sa TikTokom i drugim sličnim servisima. Društvena mreža aktivno promoviše kratke video zapise među kreatorima sadržaja i korisnicima; dodeljivanje sredstava za novčane nagrade vrhunskim kreatorima Reels. Međutim, kloniranje video zapisa iz TikTok-a se ne preporučuje, prenosi The Verge.

Krajem aprila Moseri je najavio da će platforma promeniti algoritam rangiranja; u korist „originalnog” sadržaja. Istovremeno, kompanija se trudi na sve moguće načine; da namami autore originalnog sadržaja sa konkurentskih sajtova; uključujući razvoj specijalnih alata za jednostavno kreiranje video zapisa u Reels formatu.

Benchmark.

Danas objavljeno

Elden Ring je postao najprodavanija igra u posljednjih 12 mjeseci

Vanja A

Stiže nam Snapdragon 7 Gen 1 za srednju klasu telefona

Vanja A

Samsung planira novi čipset samo za svoje telefone

Vanja A

Ostavite komentar