Instagram testira lakše načine za vraćanje hakovanih naloga - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Instagram testira lakše načine za vraćanje hakovanih naloga

Instagram bi svojim korisnicima uskoro mogao da ponudi više sigurnosti, posebno u slučajevima kada izgube kontrolu nad svojim nalozima.

Instagram bi svojim korisnicima uskoro mogao da ponudi više sigurnosti, posebno u slučajevima kada izgube kontrolu nad svojim nalozima. Naime, radi se o novim procesima unutar aplikacije koji bi trebalo da postanu jednostavniji načini za vraćanje kontrole nad hakovanim nalozima.

Novi procesi bi pored toga trebalo i da napadačima otežaju da do ciljanih naloga uopšte dođu, a proces vraćanja naloga biće olakšan tako što će korisnici, umesto da šalju mejlove i popunjavaju formulare kao do sada, moći da samo odgovore na nekoliko sigurnosnih pitanja, da bi nakon toga dobili šestocifreni kod koji će im pomoći da vrate svoje ukradene naloge. Ovaj način će osigurati da se profili vraćaju i u slučajevima kada su napadači promenili korisničko ime i druge podatke.

Još uvek nije poznato kada će nova sigurnosna opcija postati dostupna, a konačni cilj je da se ukradeni profili korisnicima vraćaju samo u okviru aplikacije, bez potrebe za dodatnim sigurnosnim timovima.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

POCO F2 neće koristiti Snapdragon 732G čipset

V.R.

Apple možda priprema manji i kompaktniji M1 Mac Pro

V.R.

Samsung Galaxy M62 se očekuje sa 7000mAh baterijom, 25W brzim punjenjem

V.R.

Ostavite komentar