Instagram svima omogućava da sakriju lajkove - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Instagram svima omogućava da sakriju lajkove

Više od dve godine nakon prvog eksperimentisanja sa skrivanjem lajkova, Instagram je sada ovu funkciju načinio zvaničnom. Aplikacija će sada svim korisnicima omogućiti da sakriju lajkove. Ova funkcija je opciona i korisnici će morati da omoguće brojač lajkova u svojim podešavanjima.

Sa ažuriranjem, korisnici mogu izabrati da uklone brojač lajkova iz svojih objava ili da sakriju lajkove na objavama drugih korisnika u okviru svojih feedova. Korisnici, koji izaberu da sakriju lajkove na sopstvenim fotografijama, i dalje će moći da ih vide u svojim objavama, ali će biti potrebno nekoliko dodatnih klikova da bi se pristupilo statistici.

Instagram svima omogućava da sakriju lajkove

Ova izmena predstavlja donekle svedenu verziju Faqcebookovog originalnog eksperimenta, koji korisnicima nije dao mogućnost izbora da li žele da vide lajkove. Istovremeno, Instagram i Facebook nastavljaju da pronalaze odgovore na pitanje kako društvene mreže utiču na mentalno zdravlje, posebno kod mlađih korisnika.

Instagram podržava predloge istraživača i neprofitnih organizacija o tome “kako da pomognu da bolje razumemo iskustva na Instagramu koja mogu ili ne moraju da utiču na bezbednost i zdravlje zajednice na Instagramu”.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Problemi za Apple – iPhone 13 se sve manje traži, a nema ni dijelova

Vanja A

Google Cloud otkriva planove za proširenje infrastrukture

Vanja A

Pixel Watch bi mogao da stigne na proljeće 2022. sa dizajnom bez okvira i Fitbit elementima

Vanja A

Ostavite komentar