Instagram poruke za web i pitanje enkripcije - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Instagram poruke za web i pitanje enkripcije

Sve manji broj developera posvećuje pažnju razvijanju aplikacija za web, budući da pametni telefoni već neko vrijeme imaju prednost u odnosu na računare.

Instagram bi to uskoro mogao da promeni, budući da lansira i poruke za web.

Danas, kada su poruke rasute po različitim aplikacijama, svaka nova opcija je dobro došla, pa novi Instagram potez ima smisla, budući da će novi portal za komunikaciju privući korisnike, te doneti određenu prednost u odnosu na konkurenciju. Pored funkcionalnost tu je i pitanje sigurnosti, a posebno u vezi sa tim na koji će način end-to-end enkripcija koju Facebook usvaja u okviru svojih aplikacija za komunikaciju uticati na sigurnost Instagram poruka. Iz kompanije još uvek nema komentara o odnosu desktop poruka i enkripcije, a ranije je moglo da se čuje da bi ovaj način zaštite trebalo da stigne na sve Facebook proizvode, pa i na Instagram.

Iako web poruke na prvi pogled izgledaju kao sitnica, radi se o korisnoj opciji, ali i o pitanjima sigurnosti privatne komunikacije, te eksperti pažljivo prate svaki korak koji Facebook pravi na ovom polju.

Izvor: The Verge/PCPress

Danas objavljeno

LG za pet godina u gubitku 4,5 milijardi dolara, razmišlja o izlasku sa tržišta pametnih telefona

V.R.

Telegram nema end-to-end enkripciju po difoltu

V.R.

Gejmeri su 2020. proveli mnogo više vremena na Steam-u

V.R.

Ostavite komentar