Instagram: "Novim alatima u borbi protiv govora mržnje" - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Instagram: “Novim alatima u borbi protiv govora mržnje”

Instagram je najavio novu alatku koja će korisnicima omogućiti da automatski filtriraju zahteve za direktne poruke koji sadrže uvredljive reči, fraze i emodžije.

Alat je namenjen poznatim i javnim ličnostima koje dobijaju veliki broj neželjenih, štetnih direktnih poruka, a ažuriranje se nadovezuje na Instagram-ov rad na borbi protiv govora mržnje na platformi.

Filter “zahteva za poruke (eng. message request)” može se uključiti ili isključiti u novom odeljku aplikacije pod nazivom “skrivene reči (eng. hidden words)”. Korisnici takođe mogu da prilagode sopstvenu listu na osnovu onoga što ne žele da vide. Kada je uključeno, uvredljive poruke će se prebacivati u zaseban direktorijum. Direktne poruke u ovoj fascikli su skrivene, što omogućava korisnicima da pregledaju poruke bez potrebe za čitanjem. Ako korisnik odluči da uđe u poruku, može je pročitati, izbrisati ili prijaviti.

Uz to najavu, Instagram je takođe objavio da uvodi alat koji omogućava ljudima da preventivno blokiraju nove naloge od strane uznemiravača. Sada, kada korisnik blokira nekoga u aplikaciji, imaće mogućnost blokiranja svih novih naloga koje ta osoba otvori. Kompanija je odbila da precizira kako to radi, rekavši samo da koristi “raznovrsne signale” za otkrivanje novih naloga tih istih korisnika.

Danas objavljeno

Svjetsko prvenstvo u Doti 2 na fudbalskom stadionu – klubovi putuju 100km zbog toga

Zeljka

Amazon otkriva datum objave i cijenu Huawei Nova 9 telefona u Evropi

Zeljka

Canalys: Samsung je isporučio najviše telefona tokom trećeg tromesečja

Zeljka

Ostavite komentar