Instagram je na serverima čuvao fotografije i privatne poruke i nakon što bi ih korisnik obrisao - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Instagram je na serverima čuvao fotografije i privatne poruke i nakon što bi ih korisnik obrisao

Sigurnosni istraživač je otkrio da je Instagram na svojim serverima zadržavao fotografije i privatne direktne poruke nakon što bi ih korisnik obrisao.

Za otkriće ovog baga on je nagrađen sa 6000 dolara “bug bounty” nagrade, a bag je prijavljen u oktobru prošle godine i ispravljen je ranije ovog meseca od strane Instagram tima.

Prema navodima, Instagram ističe da je potrebno oko 90 dena da obrisani podaci budu u potpunosti uklonjeni iz kompanijinog sistema, mreža i keševa. Međutim, sigurnosni istraživač Saugat Pokharel je otkrio da su Instagramovi serveri i dalje imali njegove podatke koje je on obrisao pre više od godinu dana.

Nakon korišćenja Instagramove alatke za preuzimanje podataka, on je pronašao fotografije i privatne poruke koje su razmenjivane sa drugim korisnicima, a koje je ranije obrisao. On je ovaj bag prijavio Instagramu i za to je nagrađen sa 6000 dolara.

Incident je potvrđen od strane zvaničnika Instagrama, a istaknuto je da kompanija nije pronašla dokaze zloupotrebe ovog sigurnosnog propusta.

Izvor: PocketNow/Benchmark

Danas objavljeno

Ažuriranje firmvera GoPro HERO 10 rješava problem pregrijavanja kamere

Vanja A

Ovako je trebao da izgleda Surface Neo od kog se ipak odustalo

Vanja A

Apple zamalo izbacio Facebook i Instagram aplikacije sa App Store-a

Vanja A

1 Komentar

Ratko 17 Avgusta, 2020 at 3:28 am

Da, to je bag (bug), to se sasvim slučajno desilo, nema šanse da se to njima desi da oni koriste podatke korisnika na način na koji ne bi trebali, to rade samo Kinezi, Rusi, ali ne ameri!

Odgovori

Ostavite komentar