10. Novembra 2022.

Instagram je konačno prilagodio svoj prikaz i za ekrane računara

Big Portal

Instagram konstantno razvija nove opcije i nadograđuje postojeće kako bi poboljšao iskustvo korišćenja za skoro dve milijarde svojih korisnika.

Ponekad te promene i testovi ne prođu dobro kao nedavna promena algoritma kojom su hteli da Instagram načine što sličnijim TikToku. Korisnici su im na to pokazali palac dole jer nisu hteli da mreža koju godinama koriste postane kopija TikToka.

Ali sigurno je da će korisnici biti zadovoljni novostima koje im ta društvena mreža sada priprema, a koje je najavio njen prvi čovek Adam Moseri. Prvi takav novitet pozdraviće profesionalni korisnici i influenseri koji objavljuju više fotografija i videa dnevno, koje moraju unapred da pripreme za objavu.

Trenutno se za takvo zakazivanje objava koriste alati trećih strana ili Metin Business Suite, ali Instagram će sada omogućiti zakazivanje objava direktno iz aplikacije.

Naime, predstavili su posebnu alatku u okviru same aplikacije putem kojeg će kompanije i kreatori sadržaja moći da zakažu vreme objave direktno iz Instagrama na svojim mobilnim uređajima.

Drugi novitet je promena interfejsa na veb verziji Instagrama, koju će svakako pozdraviti svi korisnici ove mreže koji često pregledaju objave na svojim računarima.

Te promene konačno će iskoristiti sve prednosti koje pruža veći ekran, tako da Instagram za veb više neće izgledati samo kao umanjena verzija ove mreže za pametne telefone.

Ova verzija je, kako je rekao Moseri, “čistija, brža i jednostavnija za korišćenje” pa se na njoj opcije kao što su Home, Search, Explore, poruke i druge prikazuju s leve strane ekrana.

Pri vrhu ekrana sada se prikazuje Story sadržaj, dok su opcije poput profila, predloga itd. postavljene na desnu stranu ekrana. Prilikom navigacije veb verzijom ove mreže, sve vreme se prikazuju opcije na lijevoj strani ekrana, tako da je korišćenje Instagrama na računarima brže, jednostavnije i preglednije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare