8. Maja 2020.

Inspektor Poreske uprave RS u knjizi krio 21.400 evra

Big Portal

“U knjizi je bila bijela koverta sa gomilom novca. Uglavnom su to bile novčanice u apoenima od 500 evra, mada ih je bilo nekoliko i od 200 evra”, otkrivaju izvori “Nezavisnih”.

Taj novac je pod lupom istražilaca, baš kao i 5.000 maraka, koliko je pronađeno tokom hapšenja ovog inspektora, koji je u četvrtak ispitan u Republičkom javnom tužilaštvu.

On je tog dana, ujutru, sproveden u ovu pravosudnu instituciju, a da li će postupajući tužilac zatražiti pritvor za osumnjičenog inspektora, do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” nije bilo poznato.

Inspektor Poreske uprave Republike Srpske iz Područnog centra Prijedor uhapšen je u srijedu, u policijskoj akciji “Svodna”, jer je, kako ga sumnjiče, od privrednika iz istoimenog naselja u opštini Novi Grad, tražio i uzeo 5.000 maraka.

Mito je, kako ga terete, uzeo u kancelariji, a naši izvori potvrdili su da je akcija dobro isplanirana i da se radilo o označenom novcu.

Kako je, uz navođenje inicijala osumnjičenog, saopšteno iz MUP-a RS, tokom hapšenja pronađeni su novac i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su, uz asistenciju kolega iz Policijske uprave Prijedor, pretresli više prostorija u Prijedoru.

Akciju su realizovali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

Iz Poreske uprave Republike Srpske su, podsjetimo, poručili da podržavaju aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala.

“Po dobijanju zvaničnih informacija o ovom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom odlučićemo i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ovog inspektora”, saopštili su iz Poreske uprave RS.

Poslodavci: Prijaviti korupciju
Pozivamo sve poslodavce u RS da posluju u skladu sa pozitivnim propisima, kao i da prijave svaki vid koruptivnog ponašanja, poručili su iz Unije udruženja poslodavaca RS povodom, kako je navedeno, akcija na otkrivanju krivičnih djela u vezi sa koruptivnim radnjama poreskih službenika.

“Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske daje punu podršku institucijama RS u sprovođenju navedenih aktivnosti i sprovođenju strateških ciljeva definisanih u Strategiji borbe protiv korupcije u RS 2018-2022”, saopštili su iz Unije.

Kako su dodali, imajući u vidu težinu posljedica koruptivnog ponašanja i djela po cjelokupnu zajednicu, i raširenosti ove pojave u zajednici, potrebno je drastičnije kažnjavati počinioca ovih krivičnih dijela.

“Unija udruženja poslodavaca RS koristi priliku da naglasi značaj preduzimanja ovakvih i sličnih akcija od strane svih institucija RS čijim djelovanjem se može suzbiti ova negativna pojava i zaštititi integritet državne uprave”, naveli su iz Unije.

(Nezavisne)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare