INFORMACIJA KOJA JE UZDRMALA HRVATSKU: Kraš postaje srpska firma - BIGportal.ba
Region Vijesti

INFORMACIJA KOJA JE UZDRMALA HRVATSKU: Kraš postaje srpska firma

Kappa Star Limited, društvo s ograničenom odgovornošću, holding kompanija u stopostotnom vlasništvu Nebojše Šaranovića, osnovana 2000. na Kipru, ovog ponedjeljka je putem kastodi računa RBA Austrija prešla pet odsto vlasništva Kraša, objavila je danas Zagrebačka berza.

KSG je, inače, organiovana kroz tri poslovne divizije: konditorsku diviziju u kojoj su kompanije Jaffa Fabrika biskvita Crvenka i Banini; vertikalno integrisanu papirnu diviziju u kojoj su kompanije Fabrika hartije Beograd, Papir servis FHB i Fabrika kartona Umka i Avala Ada; diviziju za nekretnine kroz koju je akvizirano nekoliko nekretnina na ekskluzivnim lokacijama u Beogradu koje se iznajmljuju.KSG je do januara 2019. bila vlasnik 100 odsto Fabrike hartije Beograd i Avale Ade, ali je tada za 133 miliona evra prodala 75 odsto vlasništva tih firmi irskoj Smurfit grupi, jednom od najvećih svjetskih proizvođača ambalažnog papira i transportnih kutija koja posluje u 33 zemlje, širom Evrope i sjeverne i južne Amerike, ima 350 proizvodnih lokacija i zapošljava oko 45.000 ljudi.

Do 13.30 sati srpski preduzetnik, kojeg nazivaju i kraljem papira kupio je gotovo 60.000 dionica Kraša, piše Večernji list. Dionica konditora ponovno je uzletjela na 850 kuna, odnosno za 20 odsto u odnosu na jučerašnju zaključnu cijenu, a u pola radnog dana ostvaren je promet od gotovo 50 miliona kuna.

Zaključno s petkom, a po podacima SKDD, vidljivo je da se udeo vlasnika kastodi računa Raiffeisen banke popeo na 3,67 odsto, a to znači da je definitivno tokom ponedjeljka, kada je u jednom danu prodata 51.161 dionica Kraša, popeo iznad pet odsto pa se po zakonu mora objaviti ko iza računa stoji.

(novac.hr)

Danas objavljeno

Pandemija korone mogla bi da bude gotova ove godine

M.

Lavrov: Moskva i Berlin zainteresovani da se situacija na Balkanu razvija prema pozitivnom scenariju

M.

SZO traži što prije podatke o vakcinama

M.

Ostavite komentar