27. Juna 2019.

Infantino u Bahreinu obećao Palestincima fudbalske terene

Big Portal

Predsednik FIFA Đani Infantino obećao je izgradnju više fudbalskih terena na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze.

Infantino se tako pridruživšo učesnicima ekonomske konferencije u Bahreinu koju predvode Sjedinjene Američke Države.

Tu konferenciju, nazvanu “Mir za prosperitet”, Palestinska uprava bojkotuje u strahu da će nametnuti političko rešenje u zamenu za novac.

“Hajde da damo, da bude takođe vrlo konkretno, malo nade, malo snova”, rekao je Infantino.

On je učestvovao u panel diskusiji koju je vodio Tomas Barak, američki Arapin, investitor u nekretnine i pristalica američkog predsednika Donalda Trampa. Rekao je da Zapadna obala i Gaza, gde živi pet miliona stanovnika, imaju manje od 25 odgovarajućih fudbalskih terena.

“Mi ćemo uraditi naš deo u FIFA. Hajde da uradimo nešto opipljivo i konkretno što ljudi mogu da vide i gde deca mogu da igraju fudbal, prvo se smeju i drugo ne rade druge stvari”, rekao je on.

Infantino je, takođe, najavio da bi naredno Svetsko prvenstvo u Kataru 2020. godine moglo da poboljša međunarodno poimanje arapskog sveta.

“Pokazaće svetu kakvi su Arapi, gostoljubivi, otvoreni, odličnu hranu, zadivljujuću istoriju i tradiciju”, rekao je Infantino, čija je supruga Libanka. “Mislim da fudbal može da igra malu, ali važnu ulogu”, ocenio je on.

Trampov visoki savetnik, koji je i njegov zet, Džared Kušner predstavio je na skupu u Manami, glavnom gradu Bahreina, plan koji poziva na investicije u visini od 50 miliona dolara i stvaranje milion poslova za Palestince u okviru, kako ju je nazvao, “šanse veka”.

On je istakao da je prihvatanje tog plana preduslov za bavljenje eksplozivnim političkim pitanjima.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare