Indijski poslastičari napravili kolač od 6,5 kilometara - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Indijski poslastičari napravili kolač od 6,5 kilometara

Više stotina indijskih poslastičara u srijedu je u državi Kerali napravilo najduži kolač na svijetu, sveukupne dužine 6,5 kilometara, čime su oborili prethodni rekord što su ga postavili kineski poslastičari.

Ogromni kolač od vanile koji je težak 27.000 kilograma, izložili su na nekoliko hiljada stolova u gradu Trisuru, saopštili su organizatori.

U pripremi kolača učestvovalo je oko 1500 poslastičara i pekara, koji su na izradu jedinstvenog dezerta s čokoladnim ganašeom utrošili četiri sata. Pritom su upotrebili oko 12.000 kilograma šećera i brašna.

Događaj je privukao mnoštvo znatiželjnika koji su se okupili da bi videli kako nastaje divovski kolač u organizaciji Udruženja pekara države Kerale (BAKE).

Glavni sekretar udruženja Naušad je rekao novinarima da su iz Ginisove knjige rekorda kazali da je kolač dugačak 6.500 metara i da bi mogao da premaši rekord koji su 2018. godine postavili kineski poslastičari koji su tada u okrugu Ziksi napravili voćni kolač dugačak 3,2 km. Čeka se još i službena potvrda.

Naušad je kazao da je svrha podviga indijskih poslastičara bila da pokažu svetu svoju stručnost.

Foto: Arun SANKAR / AFP

Izvor: N1/Hina

Danas objavljeno

HRABRO ISPRED TIGRA Urnebesna mačka će vam popraviti dan (VIDEO)

D

Prije tačno 92 godine prikazan prvi crtani film sa Mikijem Mausom

D

Filmska diva Sofija Loren slavi 86. rođendan

D

Ostavite komentar