13. Maja 2020.

Indijac smatra da se Novakov plan neće ostvariti

Big Portal

Prema njegovim rečima mnogo je tenisera koji neće da učestvuju u davanju sopstvenog novca protivnicima koji su lošije plasirani od njih.

Dominik Tim i Lejton Hjuit suprostavili su se ovakvom predlogu, dok su Rodžer Federer i Rafael Nadal podržali plan najboljeg tenisera sveta.

“Mislim da će teško to da se desi. Čuo sam da se mnogi teniser protive. Ljudi bi pre da daju novac onima kojima je zaista to potrebno, onima koji se bore u prvim redovima protiv koronavirusa, nego da daju igračima protiv kojih se takmiče”, rekao je Bambri za “The Times of India”.

Podsećamo, predlog “velike trojke” je da najboljih 100 tenisera donira novac igračima koji nemaju prihode tokom pandemije virusa Covid-19.

“Mislim da je najbolji plan da se povećaju nagradni fondovi turnira. Povećate nagrade za prva kola, kvalifikacije, a na da uvećate za pobednika. Grend slem pobednik dobija 3,5 miliona dolara, to je nepotrebno. Treba više dati kvalifikantima i onima koji prođu prve ili druge runde”.

Evo šta je i Novak predložio pre nekoliko nedelja.

Najboljih 100 na svetu u singlu i najboljih 20 u dublu će učestvovati u finansijskoj podršci Fonda za slabije plasirane tenisere. Najboljih pet na svetu doniraće najmanje 30.000 dolara, od 5. do 10. mesta izdvojiće najmanje 20.000, od 10. do 20. 15.000 dolara, teniseri rangirani od 20. do 50. doniraće 10.000 dolara, dok će oni od 50. do 100. uplatiti 5.000 dolara u fond“, piše Novak u pismu i nastavlja:

Najboljih 20 u dublu doniraće 5.000 dolara, totalna suma bi trebalo da bude 1.050.000 dolara. Kada na to dodamo sumu koju bi trebalo da donira ATP, a potom i Grend slemovi, doći ćemo do sume od oko četiri do četiri i po miliona dolara”.

Ipak, pitanje je da li će se ovaj plan sprovesti.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare