INCIDENT U LIPLJANU: Iz automobila u pokretu prijetili i vrijeđali Srbe koji su izlazili iz hrama - BIGportal.ba
Region Vijesti

INCIDENT U LIPLJANU: Iz automobila u pokretu prijetili i vrijeđali Srbe koji su izlazili iz hrama

Albanaci su danas iz automobila u pokretu prijetili i vrijeđali Srbe koji su izlazili iz porte Crkve Svetih Flora i Lavra u Lipljanu, gdje je proslavljena gradska slava.

Oko dvije stotine prisutnih Lipljanaca i Srba iz okolnih srpskih sela je pri izlasku iz porte crkve naišlo na kolonu automobila iz kojih su Albanci povicima uz prijetili i uzvikivali pogrdne parole, javlja dopisnik Srne.

Kosovska policijska služba, koja je obezbjeđivala manifestaciju, nije reagovala, niti je preduzela bilo kakve mjere.

– Ova slika dovoljno govori o uslovima u kojima živimo / rekao je Srni Milorad Slavić, navodeći da je uprkos otvorenim prijetnjama koje su Srbi doživjeli danas na veliki crkveni praznik ponosan što se u Lipljanu ponovo čula himna Srbije.

U okviru proslave Dana opštine Lipljan – Svete Trojice, danas popodne je u porti Crkve Svetih Flora i Lavra u ovom mjestu, uz prigodan kulturno- umjetnički program, održan izbor Kosovke devojke za opštinu Lipljan.

Manifestaciju, na kojoj je Ansambl “Venac” iz Gračanice izveo splet narodnih igara i pjesama sa Kosova i Metohije, prekinulo je veliko nevrijeme pa će žiri odluku o izboru najljepše Lipljanke donijeti naknadno.

U Lipljanu trenutno živi 450 Srba od oko 11.000 koliko ih je do povlačenja srpske vojske i policije u junu 1999. godine živjelo u ovom gradu na rijeci Sitnici.

Danas objavljeno

Uragan Jan sve jači dok se približava Kubi

Vanja A

Erdogan: Želimo da organizujemo susret Putina i Zelenskog

Vanja A

Orban: Ako nam EU uskrati sredstva, uzećemo ih od drugog izvora

Vanja A

Ostavite komentar