Imunolog: Podaci nisu "crni", ali upozoravaju - BIGportal.ba
Region Vijesti

Imunolog: Podaci nisu “crni”, ali upozoravaju

Imunolog Srđa Janković izjavio je danas da je aktuelna epidemiološka situacija u Srbiji relativno povoljna ali i dodao da postoji potencijal da se pogorša.

On je rekao da podaci o broju novoinficiranih prethodnih dana nisu “crni” ali da upozoravaju.

“Aktuelna epidemiološka situacija u Srbije nije tako loša ali ne bismo smeli da se uljuljkamo jer postoji potencijal da se stvari pogoršaju”, kazao je imunulog za televiziju Pink.
Navodeći da strogo gledano, u Srbiji trenutno nema žarišta epidemije, Janković je kazao da je očekivano što je približno polovina novootkrivenih slučajeva u Beogradu zbog kako je rekao, najveće gustine stanovništva i socijalnih aktivnosti.

Upitan za eventualno uvođenje novih mera u slučaju rasta broja novoinficiranih, Janković je kazao da se za sada ne očekuju “tako drastične” restriktivne mere poput onih sa početka epidemije ali i dodao da je moguća doslednija kontrola poštovanja mera koje su već na snazi, poput nošenja maske u javnom prevozu.

Komentarišući predloge o eventualnom povratku dela publike na stadione u Srbiji, on je kazao da se uslovi za to još nisu stekli i preneo ocenu Kriznog štaba za suzbijanje epidemije da bi masovne sportske manifestacije u ovom trenutku predstavljale veliki epidemiološki rizik.

Danas objavljeno

Stampedo ispred stadiona pred utakmicu Afričkog kupa nacija, šestoro mrtvih

M.

Snijeg paralisao istanbulski aerodrom, širom zemlje zaglavljeno preko 4.500 ljudi

M.

Američka vojska u stanju uzbune: “Jasan signal”

M.

Ostavite komentar