25. Juna 2019.

Imate lubenicu, a nemate ideja – smiksajte sladoled ili koktel

Big Portal

Na štapiće za ražnjiće nanižite bobičasto voće, a na vrh stavite zvjezdicu od lubenice i dobićete čarobni štapić čija će magija očarati goste, ali i potaknuti djecu da pojedu voće.

Poigrajte se omiljenim ljetnim voćem i napravite slatke kreacije za djecu, ali i odrasle. Lubenica je idealna za ‘rezbarenje’ – pomoću nožića ili kalupa za kolačiće iz kriški izdubite oblike poput zvjezdica, cvjetića i srca.

Na štapiće za ražnjiće nanižite bobičasto voće poput borovnica i bobica grožđa, a na vrh stavite zvjezdicu i dobićete čarobni štapić čija će magija potaknuti djecu da s guštom pojedu voće, čak i ako nisu veliki ljubitelji. Izradite ih s njima i uz to ćete se super zabaviti. Uz to, dio lubenice može vam poslužiti kao efektan ‘stalak’ na kojeg možete nabosti bobičaste štapiće i poslužiti ih gostima.

I same kriške lubenice biće primamljivije gostima nabodete li ih na štapiće, a ukrasiti ih možete otopljenom čokoladom. Tako ćete ih očarati efektnom poslasticom zbog koje neće morati zaprljati ruke.

Od pirea lubenice možete napraviti ukusno ledeno osvježenje ili pak aromatičan ružičasti koktel – samo izmiksajte kockice lubenice u blenderu za bazu. Za smoothie koristite gusti pire, a želite li rjeđi sok, procijedite pire.

Za slasno piće za odrasle, pjenušac pomiješajte sa sokom lubenice, malo limete i listićima svježe mente. Ove koktelčiće možete poslužiti u čaši za martini, ukrašene bobicama voća nabodenima na čačkalice. Možete ih raditi i s votkom ili nekim drugim omiljenim alkoholnim pićem.

Pomiješate li kockice lubenice u blenderu s jogurtom ili mlijekom, dobit ćete kremasti smoothie. Zasladiti ga možete medom, a listići svježe mente dat će mu još snažniju osvježavajuću aromu.

Za ledeno osvježenje, zamrznite pire lubenice u kalupima za sladoled. Aromatovati će ga limeta i menta, a možete ga i pomiješati s jogurtom za slasni ‘frozen yogurt’. Dobit ćete zdravi ljetni sladoled.

Osim s lubenicom, poigrati se možete i s ostalim ljetnim voćem – maline, ribizle i borovnice takođe su neodoljivi sastojak navedenih osvježavajućih deserata. Izmiksajte ih u pire i pomiješajte s pjenušcem ili zamrznite s jogurtom.

24sata.hr/ foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
ukc
ukc
4 godine prije

Za lubenicu ne treba ideja – ohladiš i pojedeš!