Sastojci:
3,5 šoljice punomasnog mlijeka
Pola šoljice slatkog vrhnja
115 g tamne čokolade
115 g mliječne čokolade
2 kašike kakaa u prahu
2 kašičice kukuruznog škroba
1 kašičica ekstrakta vanilije
Priprema: U jednoj posudi pomiješajte mlijeko i kukuruzni škrob pa zagrijavajte na laganoj vatri i miješajte dok grudice ne nestanu. Dodajte slatko vrhnje i kakao te sve dobro promiješajte. Nastavite neprestano miješati kako se na mlijeku ne bi stvorila kožica. Kada smjesa zakipi, ugasite vatru te dodajte nasjeckanu čokoladu. Nakon dodavanja nasjeckane čokolade nastavite miješati. U početku će tekućina izgledati zrnasto, ali će nakon otprilike minute miješanja postati svilenkasta i glatka, dok se čokolada topi u mlijeku. Nakon što se čokoladni komadići potpuno otope i vruća čokolada zgusne, spremna je za posluživanje. Ulijte je u šoljice i upotpunite s malo šlaga ili kojim sljezovim kolačićem.
Izvor: Miss7