"Imamo problem, novi soj se širi" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Imamo problem, novi soj se širi”

Ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober, nakon otkrića novog britanskog soja koronavirusa u Austriji, ocenio je da se zemlja nalazi u najtežoj fazi pandemije.

Anšober je, za javni servis ORF, kazao da će vlada još ove nedelje odlučiti o mogućem produženju mere zaključavanja, koja je planirana da bude na snazi do 24. januara.

Prema njegovim rečima, dalje delovanje zavisiće od “veoma precizne analize” aktuelne situacije u vezi pojave britanskog soja B.1.1.7.

“Mi imamo stvarni problem”, kazao je Anšober dodajući da sada Austrija ima situaciju da se u celoj Evropi, na alarmirajući način britanski soj drastično širi.

Ukazao je na Irsku, koja je do Božića bila najbolja zemlja u Evropi po broju obolelih, a samo tri nedelje kasnije je “rekorder”u celoj Evropi. Isto tako, navodi Anšober, je i u Slovačkoj.

“Mislim da je ovo najteža faza ove pandemije koja će trajati narednih nedelja do Uskrsa”, objasnio je on. Zbog aktuelne situacije, nakon pojave soja u Beču i sumnji na novi soj u pokrajinama Tirol i Burgenland, Anšober je kazao da bi bilo neodgovorno insistirati na ranijim planovima. “Naša odgovornost je da zaštitimo građane Austrije i to je najviši prioritet”, naglasio je Anšober.

Danas objavljeno

Požar na granici – zapalilo se 150 tona goriva

V.R.

Kina napala SAD? Bijela kuća izdala upozorenje

V.R.

Njemački supermarketi: Brzi kovid-testovi na prodaju, pet komada za 25 evra

V.R.

Ostavite komentar