22. Septembra 2022.

“Imamo pozitivnu tremu pred Svjetsko prvenstvo”

Big Portal

Ona je dodala da su igračice ostale maksimalno motivisane za ovo takmičenje.

“Imamo i neku pozitivnu tremu pred Svetsko prvenstvo. Napokon su došli ovi dani pred put. Skoro dva meseca priprema za ovo Svetsko prvenstvo i možda nam se i malo odužilo sve ovo, ali opet uspeli smo da ostanemo skoncentrisani i maksimalno motivisani za prvenstvo. Mislim da će biti veoma zanimljivo Svetsko prvenstvo i veoma dugo i zbog toga treba da budemo koncentrisani na svaku utakmicu i da svaka igračica u ekipi doprinese”, rekla je Lazović, preneo je Odbojkaški savez Srbije (OSS).

Odbojkašice Srbije putuju u holandski Arnem, gde će odigrati prve dve utakmice u okviru Grupe C na Svetskom prvenstvu.

Srbija će za prvog rivala imati Kanadu u subotu od 20.00, a zatim sledećeg dana protivnik je Bugarska (16.00).

Preostala tri meča u grupi Srbija igra u Lođu protiv Nemačke 29. septembra (16.00), Kazahstana dan kasnije (13.00) i 1. oktobra protiv Sjedinjenih Američkih Država (19.00).

Plasman u drugu fazu izboriće po četiri reprezentacije iz sve četiri grupe, koje će nastaviti takmičenje u dve grupe sa po osam selekcija.

U četvrtfinale će se plasirati po četiri najbolje selekcije iz obe grupe.

Odbojkašica Jovana Stevanović ocenila je da je atmosfera u ekipi dobra, kao i da je pred njima zadatak da odbrane titulu svetskog prvaka.

“Nimalo jednostavan zadatak. Daćemo sve od sebe, 25. je ta prva utakmica protiv Kanade i nadam se najboljem rezultatu. Takva nam je grupa da možemo malo da se opustimo i da se zagrejemo za osminu, četvrt i finale nadamo se”, dodala je ona.

Bloker Maja Aleksić rekla je da je iza reprezentacije dugačak period priprema.

“Što se tiče Svetskog prvenstva idemo tamo kao aktuelni svetski prvaci, tako da se sigurno od nas dosta očekuje i nadam se da ćemo to i opravdati“, rekla je Aleksić.

Svetsko prvenstvo u Holandiji i Poljskoj počinje 23. septembra i završava se 15. oktobra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare