5. Augusta 2019.

“Imamo podršku ruske vojske za izazove na KiM”

Big Portal

Rusija kao strateški partner će nam i dalje pružati monogostruku podršku, izjavio je načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović.

On je naveo da imamo podršku ruske vojske za izazove na KiM.

Mojsilović, koji je bio u službenoj poaseti kolegama u Moskvi, rekao je za Novosti da su posebno analizirali situaciju na KiM i da je naveo da jednostrani potezi Prištine ugrožavaju bezbednosnu situaciju.

“Bez podele na izbegle i pridošlice – mi smo deo jednog naroda, dosta je što nas drugi dele”
“Dobili smo podršku od ruskog vojnog rukovodstva oko toga kako radimo u vezi sa Kosovom. Naravno da smo posebno zainteresovani za bezbednost Srba, ne samo na severu KiM, već u celoj pokrajini”, rekao je on.

Kada je reč o pripadnicima Islamske države koji se vraćaju u region, general Mojsilović kaže da se budno prati njihov povratak.

“Kada je reč o borcima sa Balkana, u redovima ID najbrojnij su oni sa KiM, zatim Bosnjaci iz BiH, a ima i onih koji žive u Raškoj oblati”, naveo je Mojsilović.

Što se tiče migranata koji žele da se dokopaju Evrope, kaže da se njihov broj smanjuje, ali da je trend tog fenomena nepredvidiv.

“Turska je uspela da zadrži veliki broj izbeglica. Mi se trudimo da imamo pod kontrolom tzv balkansku rutu migranata. Trenutno ih je u Srbiji oko 4.000”, kazao je on.

Na konstataciju da NATO na krije podozrenje kada su u pitanju naši manevri sa Rusijom, načelnik Generalštava VS kaže da na primedbe koje dolaze sa Zapada ističe da smo mi otvoreni i spremni za saradnju i da vežbamo sa svima.

“Suština tih aktivnosti je da nam ta saradnja koristi podizanjem kvaliteta naših jedinica”, reako je general Mojsilović.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare