"Imamo moćno oružje" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Imamo moćno oružje”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na epidemiološku situaciju u Srbiji, i kazao da Srbija ima moćno oružje a to su lekovi.

“Mi danas imamo moćno oružje – lekove. Ako je lakša klinička slika dobićete odgovorajući lek, takođe imamo i veoma skupo razarajuće sredstvo za koronu. Samo je važno da se ljudi jave na vreme”, istakao je.

Naveo je da imamo lekove i da brže rešavamo problem nego ranije.

“Nadam se da ćemo već drugom polovine godine i sledeće moći normalno da živimo što se korone tiče. U Srbiju stižu i Fajzerove pilule”, rekao je Vučić.

Vučić je izjavio da je u Srbiji došlo do opšteg zaražavanja omikron sojem korona virusa.

“To je počelo da se dešava ranije, a ne od Nove godine pa da kažete da je to zbog nekog skupa. To je počelo kada su ljudi, 25. ili 26. decembra, počeli da dolaze u Srbiju”, kazao je Vučić novinarima u Predsedništvu Srbije u Beogradu.

Vučić je rekao da je došlo do eksponencijalnog rasta u broju zaraženih i naveo da je pre sedam dana u odnosu na broj testiranih bilo 11,2 odsto zaraženih, a da je danas 36 odsto.

Pozivajući se na izveštaje u koje je imao uvid, Vučić je naveo da će epidemija korona virusa odneti još mnogo života, ali je dodao da se rešenje “približava” i da će virus biti “pobeđen” ove godine.

Podsetimo, Vučić je uneo jutros badnjak u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Vučić je nakon službe ugostio decu srpske nacionalnosti iz Hrvatske, koja borave u poseti Beogradu.

Danas objavljeno

Erdogan tvrdi i dokazaće – “Licemerje”

M.

Sutra počinju pregovori

M.

Direktan sudar: Među povrijeđenim i dvoje djece

M.

Ostavite komentar