"Imamo informaciju - neće napasti 20. februara" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Imamo informaciju – neće napasti 20. februara”

Oružane snage Rusije do sada nisu formirale ni jednu udarnu grupu, što bi ukazivalo da se sprema napad na Ukrajinu, izjavio je ministar odbrane Ukrajine.

Kako je naveo Aleksej Reznikov, podaci koje ima ukrajinska obaveštajna služba, službe država-partnera Kijeva pokazuju da je situacija ista kao u prolec´a prošle godine.

“Dakle, kako stvari stoje sada, ni jedna udarna grupa Oružanih snaga Rusije nije formirana, što bi nagovestilo da c´e sutra krenuti u ofanzivu”, rekao je Reznikov u intervjuu televiziji ICTV.

On je naglasio da postoje rizični scenariji i da su moguc´i u buduc´nosti. “Ali danas, takva demonstracija, takva pretnja ne postoji“, naglasio je Reznikov.
Ministar je naglasio da da ne “ceni mnogo” scenario moguc´e ofanzive Rusije 20. februara, o čemu je govorio komandant Operacije združenih snaga Ukrajine Aleksandar Pavljuk.

“Naše Oružane snage, naša komanda, Generalštab imaju razrađene sve scenarije najgorih opcija kako bi znali šta da rade u slučaju ofanzive“, objasnio je Reznik, prenosi Sputnjik.

U poslednje vreme Zapad optužuje Rusiju da navodno priprema invaziju na Ukrajinu i da u prilog tome ide i činjenica je Moskva značajno pojačala vojno prisustvo kod granica Ukrajine. Rusija odlučno odbacuje te optužbe kao neosnovane i opasne i ističe da vojne snage premešta na svojoj teritoriji u skladu sa Ustavom a da Zapad sve to koristi kao izgovor za dalje širenje na Istok.

Danas objavljeno

Čović: Razgovori u pravcu dobijanja kandidatskog statusa

M.

CIK: Prijavu za učešće na izborima predalo 108 političkih subjekata

M.

Vučić: Biće teško, ali imaćemo dovoljno hrane i energenata

M.

Ostavite komentar