25. Januara 2022.

“Imamo informaciju – neće napasti 20. februara”

Big Portal

Kako je naveo Aleksej Reznikov, podaci koje ima ukrajinska obaveštajna služba, službe država-partnera Kijeva pokazuju da je situacija ista kao u prolec´a prošle godine.

“Dakle, kako stvari stoje sada, ni jedna udarna grupa Oružanih snaga Rusije nije formirana, što bi nagovestilo da c´e sutra krenuti u ofanzivu”, rekao je Reznikov u intervjuu televiziji ICTV.

On je naglasio da postoje rizični scenariji i da su moguc´i u buduc´nosti. “Ali danas, takva demonstracija, takva pretnja ne postoji“, naglasio je Reznikov.
Ministar je naglasio da da ne “ceni mnogo” scenario moguc´e ofanzive Rusije 20. februara, o čemu je govorio komandant Operacije združenih snaga Ukrajine Aleksandar Pavljuk.

“Naše Oružane snage, naša komanda, Generalštab imaju razrađene sve scenarije najgorih opcija kako bi znali šta da rade u slučaju ofanzive“, objasnio je Reznik, prenosi Sputnjik.

U poslednje vreme Zapad optužuje Rusiju da navodno priprema invaziju na Ukrajinu i da u prilog tome ide i činjenica je Moskva značajno pojačala vojno prisustvo kod granica Ukrajine. Rusija odlučno odbacuje te optužbe kao neosnovane i opasne i ističe da vojne snage premešta na svojoj teritoriji u skladu sa Ustavom a da Zapad sve to koristi kao izgovor za dalje širenje na Istok.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare