2. Decembra 2020.

Imale po stotinu mušterija, a mnogi su čekali u redu

Big Portal

Vlasnici se sumnjiče da su primoravali djevojke na seksualne usluge. Da su bile prave seksualne robinje potvrđuje i užasan podatak iz istrage da su imale i više stotina klijenata mjesečno.

  • Prostitucija i ilegalni poslovi u toj kafani dešavaju se već duže vrijeme. Navodno je među klijentima bilo poznatog svijeta, privrednika koje svi znaju i koji su tu dovodili poslovne partnere. Cijena usluge bila od 70 i 100 evra, pa naviše – kaže izvor blizak istrazi.
  • U kafani- javnoj kući se čekalo na red, a od kada su uvedene zabrane rada zbog korone, dolazili su samo oni koji bi se najavili vlasnicima. Dve trećine klijenata se stalno vraćalo, a bilo je i onih koji bi se zaljubili, jer su “prodavačice ljubavi” zaista prave ljepotice – priča sagovornik iz istrage, koji insistira na anonimnosti.
  • Da su djevojke bile robinje uopšte nije pitanje, ako se zna da su imale od pet do sedam posjeta u toku dana. Stotine ljudi prolazilo je mjesečno kroz postelju samo jedne djevojke. Užasno je kada imate ćerku tih godina pa vidite šta su ove mlade žene pretrpjele – rekao je sagovonik “Novosti”.

A upravo vlasnici objekta Velimir i Estera imaju dvije tek malo mlađe kćeri, koje su negdje na studijama.

  • Estera ili madam Stela, brinula se o zdravlju djevojaka regrutovanih za prostituciju. One su veoma pažene i tretirane kao skupe mašine, što su i bile, jer je zarada zaista enormna. Kada sagledate slučaj sa ove sumorne strane, tek tada postaje jasno o kakvoj je teškoj eksploataciji riječ – kaže sagovornik iz istrage.

U noći između petka i subote u “Lunu” (bivšu Zlatnu gredu) upali su pripadnici jedinice Uprave kriminalističke policije iz Beograda i “na djelu” zatekli četiri djevojke starosti 18 do 25 godine sa trojicom klijenata. Akcijom je rukovodilo Više javno tužilaštvo u Šapcu, koje je u saradnji sa ovdašnjom Policijskom upravom, više od dva mjeseca istraživalo slučaj.

Rasipali se novcem

Mještani Majura nevoljni su da pričaju bilo šta o dešavanjima u kafani. Kažu da se vidjelo da vlasnici imaju mnogo novca, ali da se “njih ne tiče” odakle to bogatstvo.

  • Vidjelo se da dobro zarađuju. Kada su pravili proslave nije se vodilo računa koliko će da potroše. Djelovalo je da imaju mnogo i da se rasipaju novcem – rekao je jedan od komšija koji nije želio da bude imenovan.

Uhapšeni su vlasnik objekta Velimir G. (57), njegova supruga Estera G. (49), inače državljanka Rumunije i njihov pomagač N. O. (41) iz Vladimiraca. Svima se na teret stavlja krivično djelo trgovina ljudima, za koje je zaprijećena kazna od pet do 12 godina zatvora.

Kako saznajemo iz tužilaštva, svo troje su se na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom branili ćutanjem, nakon čega im je određen pritvor. Oni se sumnjiče za trgovinu ljudima odnosno da su zloupotrebili lošu materijalnu situaciju svojih žrtava i primorali ih da čine seksualne usluge.

Tužilaštvo je u saradnji sa ovdašnjom policijom realizovalo hapšenje osumnjičenih, ali značajnu pomoć je pružila i UKP. Zasad nije poznat identitet osoba zatečenih sa djevojkama, ni šta su ispričali u policiji. Po svoj prilici, oni bi mogli da posluže kao takozvani dobri svjeodoci, koje istražitelji poštede krivičnog gonjenja u zamjenu za dragocjene informacije.

(Kurir.rs/Blic Foto: Ana Mitić)

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare