"IMALA SAM 12 BRAKOVA" Poznata pjevačica otkrila detalje iz burne prošlosti - BIGportal.ba
Ex Yu

“IMALA SAM 12 BRAKOVA” Poznata pjevačica otkrila detalje iz burne prošlosti

Pjevačica Maja Odžaklijevska prije gotovo dvije decenije odlučila je da prestane da pjeva, te se sada samo povremeno pojavljuje u određenim televizijskim emisijama, a detalje iz njene prošlosti malo ko zna.

– Imala sam 12 takozvanih brakova. Kako dođe onaj momenat da krene zvocanje ili ponašanje koje mi se ne dopada, ja trpam sve stvari u kese za đubre i kažem: “Stvari su ti ispred.” Ćao, doviđenja i novi brak. Moja majka je govorila: “Jedan se otegao, drugi se protegao” – rekla je ona gostujući u jednoj emisiji.

Odaklijevska je rođena 1954. godine u Skoplju, ali je već sa devet godina otišla u Švedsku sa majkom i bratom. Brak njenih roditelja raspao se kada je imala svega dvije i po godine.

FOTO: PINK/SCREENSHOT
FOTO: PINK/SCREENSHOT

– Fantastično mi je legla lepršavost i nekonvencionalnost tamošnjeg školskog sistema. Da bih pomogla majci već u 13. godini počela sam da radim. Bila sam bebisiterka. Tamošnja osnovna škola fantastično me je pripremila za život. Već u četrnaestoj, uz školu, radila sam u fabrici konzervi. Sa vršnjacima sam izgužvane konzerve stavljala u kalup i ispravljala ih. Jednoličan posao radila sam – pjevajući! A u školi su se razvijale moje umjetničke sklonosti – nastavila je priču pjevačica, dodajući da je ipak srednju školu upisala u Skoplju jer je njena majka smatrala da je makedonski sistem školovanja mnogo stroži i manje tolerantan.

Srednju školu, ipak, nije dovršila, ali, kako je istakla, nije joj žao, budući da su joj se otvorila vrata muzičke scene, piše Blic.

Danas objavljeno

Ulogom Ljiljane u filmu Toma rasplakala je region, a ovo o njoj niste znali!

Vanja A

Dragana Mirković otkrila nepoznate detalje o sebi: “Rasplakala sam se, htjela sam svakog da zagrlim”

Zeljka

Šako Polumenta: “Cijeli svijet je znao da je otišao, a ja nisam”

Zeljka

Ostavite komentar