"Imala je veoma teško detinjstvo, udala se sa 17.godina, mnogi su je osporavali, a ona je pjevala čak i Titu" - BIGportal.ba
Ex Yu

“Imala je veoma teško detinjstvo, udala se sa 17.godina, mnogi su je osporavali, a ona je pjevala čak i Titu”

Mica Trofrtaljka nas je napustila u 77. godini života, a o njenom burnom životu malo toga se zna u javnosti

Mica Trofrtaljka nas je napustila u 77. godini života, a o njenom burnom životu malo toga se zna u javnosti.

Set na snimanju filma “Sveti Georgije ubiva aždahu” Mica, osim po ulozi, pamtila je i po poseti nekadašnjeg ministra ekonomije Mlađana Dinkića.

– Došo on sa ženom, a ja brže-bolje stresem prašinu i krenem da ga pitam ono što me odavno muči. Priđem ja njemu i pitam ga: “Gospodine ministre, krenem ja u kupovinu u Čačak, desi se da nešto zaboravim, pa se u istu prodavnicu vratim posle dva-tri sata. Kad ono što tražim, poskupelo. Pitam trgovce: “Ljudi, šta je ovo?”, a oni mi kažu: “Pitaj Dinkića”. E, sad ja vas pitam, o čemu se radi? On me pogleda i crče od smeha – rekla je ona jednom prilikom.

Udala se u sedamnaestoj godini za čoveka koga je pre toga srela svega tri puta. Muž Radoslav bio joj je najveća podrška i kako veli, da nije bilo njega, ne bi bilo ni Mice Trofrtaljke.

Micu su novinari čak i pljačkali. Ukrali su joj fotografiju na kojoj je ona na plaži u kupaćem kostimu, što je doživela kao izdaju.

– Samo nekoliko nedelja pre toga jedan list mi je ponudio tadašnjih 2.000 dinara da se slikam u bikiniju za naslovnu stranu. Ma kakvi, nisam htela da čujem. Moj pokojni muž meni tada kaže: “Slikaj se, Mico, ja bi se za te pare skinuo go ako treba”. Posle te ponude iz istog lista je došla ekipa novinara da pričaju sa mnom. Negde u kući jedan od njih je pronašao sliku sa mora, u bikiniju, ukrao je i objavio, pa sad ti meni reci ko je tu lud – jadala se svojevremeno Mica, koja je prodavala milionske tiraže ploča.

Titu je pevala davne 1968. godine.

– Bilo je to u Domu sindikata na dodeli zlatnih i srebrnih ploča. Tito i Jovanka su sedeli u prvom redu, a ja sam pevala svoj najveći hit “Davorike dajke”. Kada sam sišla sa scene, prišao mi je neko iz organizacije i rekao da drug Tito traži da se vratim na binu i otpevam “Nišku banju”. Ih, jedva sam dočekala. Dok sam trčala ka bini pritrčao mi je neko iz protokola i održao slovo da se ne vrckam i ne izvodim kojekakve ludorije. Ali ja čim sam se dohvatila mikrofona i videla da je Tito odlično raspoložen, počela da igram čoček, njišući kukovima, i svim što uz tu igru ide. Cela dvorana me pratila aplauzom na čelu sa Titom i Jovankom – rekla je bila Milica.

TEŠKO DETINjSTVO

Detinjstvo Milice Ostojić je bilo veoma teško budući da je bez majke ostala kada je imala svega pet godina.

Njen otac se ubrzo ponovo oženio i dobio dvoje dece, koje je uglavnom Mica čuvala. Tokom odrastanja prisustvovala je mnoštvu svađa i fizičkih obračuna između oca i maćehe. Njene pesme će se sigurno dugo pamtiti.

Danas objavljeno

Stigle rode u dom Nikolića, košarkaški trener postao deda!

Vanja A

Marija Šerifović otkrila tajnu nakon spektakla na Jahorini

Vanja A

Nije mu se javljala na telefon

Vanja A

Ostavite komentar