Imaju najveću stopu umrlih u EU, kolaps u bolnicama – 90 odsto pacijenata nevakcinisano - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Imaju najveću stopu umrlih u EU, kolaps u bolnicama – 90 odsto pacijenata nevakcinisano

Bugarska se suočava sa punim bolnicama.

Na brojnim kovid odeljenjima u zemlji leči 7.553 ljudi, od čega je 656 na intenzivnoj nezi, a prema današnjim podacima zdravstvenih službi, 90 odsto pacijenata je nevakcinisano.

Bugarski zdravstveni zvaničnici za ovakvo stanje krive javno nepoverenje u vakacine i vladu, pošto je samo jedan od četiri punoletna građana vakcinisan, preneo je AP.

Bugarska je danas prijavila 5.178 novozaražnenih koronavirusom i 124 smrtna slučaja.

Različitim metodama testirano je 49.300 uzoraka, a ukupan broj preminulih od početka pandemije je 23.718.

U prethodne dve nedelje, Bugarska je imala najveću stopu smrtnosti u Evropskoj uniji, dodaje se u tekstu američke novinske agencije.

Podsetimo, dnevni porast zaraženih koronavirusom i žrtava kovida dostigao je rekordne nivoe u Rumuniji, drugoj najslabije vakcinisanoj zemlji u Evropskoj uniji.

Dramatične stope smrtnosti i novonametnuta ograničenja konačno su naterala Rumune na akciju, pa su ispred vakcinalnih puktova počele da se stvaraju gužve.

U glavnom gradu Bukureštu, Elena Serban, 51-godišnja radnica u butiku, odlagala je vakcinaciju jer je, kako kaže, verovala da će je njen imunitet zaštititi, jer nije imala zdravstvenih problema koji bi joj pretili da se zarazi. Sada je ipak odlučila da se vakciniše.

Danas objavljeno

Nestali mladić iz Splita sinoć bio aktivan na Viberu

M.

Apel sudija i tužilaca: Prijetnje po bezbjednost Vučića shvatiti ozbiljno

M.

Novi detalji optužnice protiv Dijane Hrkalović

M.

Ostavite komentar