Imaćemo odgovor, ako upotrijebi svoja ovlašćenja! - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Imaćemo odgovor, ako upotrijebi svoja ovlašćenja!

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će Republika Srpska donijeti svoje odluke ukoliko visoki predstavnik u BiH Valentin Incko u vezi sa posljednjim zaključcima Narodne skupštine upotrijebi bilo kakva svoja ovlašćenja koja su nezakonita.

Tada mu neće pomoći ni (visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep) Borelj. Neka obavijesti koga hoće, rekao je Dodik, odgovarajući na pitanje očekuje li sankcije EU nakon što je Incko rekao da će o zaključcima Skupštine obavijestiti Borelja.

Dodik je rekao danas novinarima u Banjaluci da je visoki predstavnik uveden Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma koji kaže da je i Srpska potpisnica da se on uvodi.

– Dakle, on je odgovorna strana i nama u Srpskoj. Ali, on se nameće iznad nas. Ako pokuša da upotrijebi bilo kakva svoja ovlašćenja koja nikada nisu bila zakonita, to će biti trenutak kada će Srpska donijeti svoje odluke, a tada mu neće pomoći ni Borelj, pa neka izvoli – rekao je Dodik, komentarišući zaključke Narodne skupštine u vezi sa pismom visokog predstavnika i inicijativom za pregovore između Srpske i FBiH o budućnosti BiH.

Dodik je naveo da je na jučerašnjoj sjednici parlamenta Srpske rečeno da riječ samoopredjeljenje postoji u Ustavu i u konvencijama koje su njegov sastavni dio, što je istaknuto u zaključcima na tom zasjedanju, odnosno da se prihvata informacija koja je okvir za izradu platforme za pregovore Srpske i FBiH.

Danas objavljeno

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primjena ZSO i poštovanje volje srpskog naroda

M.

EU: Glavna poruka samita u Tirani podrška članstvu Zapadnog Balkana

Vanja A

Više od 100 raketa ide ka Ukrajini

Vanja A

Ostavite komentar