"Imaćemo 10 do 12 igrača koji će se smjenjivati na vrhu" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Imaćemo 10 do 12 igrača koji će se smjenjivati na vrhu”

Aleks Koreča, nekada drugi teniser sveta, smatra da je sve bliži čas kada će mlada generacija na vrhu smeniti “veliku trojku”.

Španski stručnjak, koji sada radi kao stručni komentator Eurosporta, veruje da ćemo u dogledno vreme u muškom tenisu imati situaciju naliko ovoj sadašnjoj na WTA Turu.

On kaže da će u igri biti veća grupa tenisera koji će konkurisati za najveće titule i pozicije na listi.

Blizu smo predaje palice u muškom tenisu jer su ovi ispod igrača velike trojke već osetili da mogu da ih pobede. Iako je Novak osvojio pehar u Australiji, već počinju da shvataju da ima sve više turnira gde se stvari komplikuju, a to nije bilo tako ranije“, poručio je Koreča za “Industria del tenis”.

Dodaje da su mlađi teniseri podigli kvalitet igre.

Prosečan nivo igre je porastao mnogo i momci iz te generacije naslednika sada imaju više iskustva i bar su desetak godina mlađi. Iako gube zbog nedostatka iskustva, a ne zbog snage ili fizičkih predispozicija, sve su bliži i bliži. Biće mnogo više neizvesnosti u muškom tenisu nego što smo imali tokom vladavine ‘velike trojke’. Nekom će biti veoma teško da se konsoliduje na vrhu. Imaćemo 10 ili 12 igrača koji će se smenjivati“, smatra osvajač 17 ATP titula.

U toj grupi naslednika svakako vidi i 17-godišnjeg sunarodnika, Karlosa Alkarasa, kojeg mnogi smatraju naslednikom Rafaela Nadala.

Imaćemo mnogo opcija i u toj grupi kada prođu tri ili četiri godine, Karlos Alkaras će se boriti za vrh. Logika kaže da će sve pomalo ličiti na ovo što imamo na WTA Turu“, zaključio je Koreča.

Danas objavljeno

Zvezda ne planira da stane, pao je Virtus za 4. uzastopnu pobjedu u Evroligi: Dobrić odigrao partiju sezone!

Vanja A

Federer: Voleo bih da zaigram, ali koljeno nije spremno

Vanja A

UEFA pokrenula istragu protiv Juventusa

Vanja A

Ostavite komentar