1. Novembra 2021.

iMac Pro sa M1 Pro, M1 Max čipovima biće lansirani 2022

Big Portal

Rečeno je i da Apple koristi Pro oznaku da razlikuje nadolazeći iMac od 24-inčnog iMac-a koji je objavljen ranije ove godine.

Pošto će koristiti M1 Pro i Max čipove, Apple ga smatra Pro uređajem i interno ga naziva iMac Pro.

Prema izvorima, iMac će imati 27-inčni mini-LED ekran sa ProMotion tehnologijom, iako su neke ranije glasine nagovestile da će iMac sledeće generacije imati veći ekran.

Za razliku od 24-inčnog iMac-a, iMac Pro će imati tamne okvire, a veličina okvira bi se mogla smanjiti.

Što se tiče dizajna, mogli bi izgledati slično 24-inčnom iMac-u i Pro Display XDR-u, a Apple je očigledno testirao Face ID za ovu mašinu, ali ovo nije još uvek potvrđena karakteristika.

iMac Pro sa M1 Pro, M1 Max čipovima biće lansirani 2022

Osnovni model iMac-a će imati 16 GB memorije i 512 GB skladišnog prostora, a svi modeli će biti opremljeni HDMI portom, slotom za SD karticu i nekoliko USB-C/Thunderbolt portova, slično kao kod MacBook Pro-a. Takođe se navodi da Apple uključuje Ethernet port na adapteru za napajanje.

Prema izvorima, iMac će imati početnu cenu od ili više od 2.000 dolara, a biće lansiran u prvoj polovini 2022. Predstojeći iMac Pro će zameniti trenutni 27-inčni iMac, model zasnovan na Intelu.

U međuvremenu, nismo mnogo čuli o Appleovom većem iMac-u, ali izvori su potvrdili da je i ta mašina u izradi. Apple je navodno pauzirao rad na većem iMac-u da bi radio na 24-inčnom modelu, ali sada kada je iMac od 24 inča izašao, razvoj se može nastaviti.

Prema glasinama, Apple radi na novom 27-inčnom iMac-u sa mini-LED ekranom i ProMotion tehnologijom displeja.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare