"Ima previše dokaza, korona je iz..." - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Ima previše dokaza, korona je iz…”

Džefri Saks, koji predsedava kovid-19 komisijom u prestižnom naučnom časopisu Lanset, ponovio je svoje tvrdnje da koronavirus nije nastao u prirodi.

Prema njegovim rečima, koje je ponovio više puta, pre će biti da je koronavirus “izašao iz američke biološke laboratorije”. Saks, koji je i svetski poznat ekonomista, na tink-tenk konferenciji koju je organizovao “Gejt centar” je rekao da zna šta govori jer predsedava komisijom za kovid-19 u prestižnom medicinskom časopisu Lanset.

Dakle, po mom mišljenju, to je greška biotehnologije, a ne slučajnost prirodnog prelivanja“, ponovio je on.

I, kako kaže, dok i dalje ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo odakle je potekao koronavirus, postoji dovoljno dokaza koji nam govora u kom pravcu da gledamo. Ipak, kako je dodao, ova verzija zvanično se ne ispituje, ni u jednij zemlji, pa ni u SAD.

Saks je još u maju, zajedno s profesorom Kolumbijskog univerziteta Nilom Harisonom objavio članak u kom je sugerisao da koronavirus potiče iz laboratorije, a takođe su ukazali i na to da postoji dovoljno dokaza za tu teoriju koja bi trebalo da se istraži.

Kao jedan od argumenata da je koronavirus potekao iz laboratorije Saks i njegov kolega su naveli činjenicu da sekvenca od osam aminokiselina na kritičnom delu šiljastog proteina virusa je slična sekvenci aminokiseline koja se nalazi u ćelijama koje oblažu ljudske disajne puteve.

B92.

Danas objavljeno

Uhapšen Banjalučanin, pijan vrijeđao policajce

M.

Prevaranti policajci uznemiravali građane: Tražili ličnu kartu, pa mu pretresali i auto

M.

Riješena misterija 4 minuta razlike u pozivima: Detaljno opisali šta se dogodilo tokom prijave masakra na Cetinju

M.

Ostavite komentar