Ima najveću kolekciju supersportskih automobila u Maleziji, ali ih nikada ne vozi - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Ima najveću kolekciju supersportskih automobila u Maleziji, ali ih nikada ne vozi

Između ostalih, poseduje i Bugattijeve unikate, ali nijedan od tih automobila ne vozi.

Vlasnik kolekcije je Chin Jit Ping, poznat kao JP, a obogatio se 1996. godine kad je osnovao “Silverlake Innovation Partners”, IT kompaniju koja radi za banke u Maleziji. Od tada ulaže u automobile, a njegova kolekcija broji između 60 i 100 automobila.

Kažemo “ulaže”, jer on kupljene automobile ne vozi. Čuva ih u originalnom stanju i isključivo ih doživljava kao investiciju.

A u njegovoj kolekciji su i tri Bugattija. Pored Chirona poseduje otprilike 2,5 puta skuplji Divo, jedini u jugoistočnoj Aziji. Kolekciju će uskoro obogatiti još jednim specijalnim Bugattijem. Naime, JP je kupio Bolide, a isporuka ovog vozila je zakazana za 2024. godinu.

Inače, Bugatti Divo je trenutno izložen u Bugattijevom salonu u Singapuru, a uskoro će krenuti put Malezije gde će biti parkiran u privatnom muzeju ovog vlasnika, JPM u Kuala Lumpuru. Tamo su izloženi najznačajniji automobili iz kolekcije, uključujući i petnaestak replika najslavnijih filmskih automobila.

Dakle, Chin ne vozi nijedan auto iz kolekcije, već ih čuva u muzeju i po potrebi iznajmljuje za posebne prilike. Skupocene automobile vidi kao ulaganje koje će mu doneti sigurnu zaradu.

Privatno, Chin koristi Bentley Flying Spur i Rolls-Royce Ghost, u kojima ga vozi lični šofer, a kad baš poželi da sedne za volan, onda bira neki domaći model, Proton X50 ili X70.

“Lakše je voziti takav auto koji ne privlači poglede. Kada voziš skupoceni automobil, ljudi te gledaju a najgore je što moraš paziti da se ne ošteti, posebno na parkingu”, zaključuje Chin.

Danas objavljeno

Ford Tourneo Custom: od dizela do pune elektrike

Vanja A

Preminuo bivši vozač Ferarija

Vanja A

Istorijski preokret: Volkswagen više nije najprodavaniji u Kini

V.R.

Ostavite komentar