Ima li britanska kraljevska porodica radno vrijeme - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Ima li britanska kraljevska porodica radno vrijeme

Biti član britanske kraljevske porodice nije najlakši posao na svijetu, barem sudeći prema televizijskim emisijama i filmovima, ali mnogi se pitaju da li, i koliko, oni zaista rade.

Prema zvaničnim podacima, istaknuti članovi kraljevske porodice su ove godine radili u proseku 84 i po dana, odnosno približno trećinu od 253 radna dana u Velikoj Britaniji, prenosi AP.

Jedina ćerka kraljice Elizabete II, princeza Ana, bila je najvredniji član porodice najmanje treću godinu zaredom, sa ukupno 167 radnih dana.

Naslednik prestola, princ Čarls, nalazi se na drugom mestu sa 125 dana službenih dužnosti.

Kraljica Elizabeta je, u svojoj devedesettrećoj godini, radila 67 dana – četiri više nego 2018. godine.

Detalji službenih angažmana monarha beleže se u Dvorskom planeru, dnevnom spisku događaja kojima prisustvuju kraljica i njena porodica.

Međutim, neki članovi kraljevske porodice imaju i privatne angažmane, koji možda nisu uključeni u ovaj spisak.

Na primer, kraljica, koja je već 68 godina na britanskom tronu, dobija „crvenu kutiju“ sa službenom prepiskom, bez obzira na to gde se nalazi u svetu.

Član kraljevske porodice koji je drugi u naslednom redu za britanski presto, princ Vilijam, radio je 74 dana u proteklih 12 meseci. Njegova supruga Kejt radila je 58 dana.

Dužnosti para uključivale su turneju po Pakistanu, podršku kraljici tokom državne posete predsednika SAD, Donalda Trampa, Britaniji u junu i vreme provedeno na dobrotvornim projektima koje su sami pokrenuli.

Po zvaničnoj evidenciji, devet najistaknutijih članova kraljevske porodice – kraljica, Čarls, Vilijam, Kejt, Ana, princ Edvard, princ Endrju, princ Hari i njegova supruga Megan radili su ukupno 761 dan.

Izvor. RTS

Danas objavljeno

Turista na Siciliji pronašao izgubljenu kreditnu karticu Harisona Forda!

Vanja A

Penelope Cruz: Što starija, to bolja

Vanja A

Paris Hilton želi ove poklone za vjenčanje

Vanja A

Ostavite komentar