Ima 24 godine i preko noći je postao milijarder - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Ima 24 godine i preko noći je postao milijarder

Druži se s manekenkama i pjevačicama, a u klub bogatih je ušao i prije najsrećnije noći u svom životu.

On ima 24 godine, partija s Rihannom i Bellom Hadid, a s Yao Mingom gleda košarku. A u utorak, 22. oktobra, postao je milijarder, piše CNN.  Eric Tse, koji je tek nedavno diplomirao na prestižnoj Wharton školi finansija u sklopu Univerziteta Pennsylvania, bogataš je postao zahvaljujući 3,88 milijardi dolara vrijednim dionicama koje je dobio na dar od svoje porodice. Njegovi su roditelji direktori porodične firme Biopharmaceutical Limited, a dodijelili su mu petinu ukupno izdatih dionica “kao poklon”, objavili su u izjavi za javnost.

Резултат слика за eric tse instagram

Tse, koji je iz Hong Konga, posljednji je član azijskog kluba milijardera koji je sve širi, a u izjavi kompanije stoji  da će “nastojati ne učestvovati u takvim rangiranjima sopstvenim imenom, već pod imenom Tse Ping porodice”. Izjava sugeriše da želi ostati povučen od javnosti, iako je, kako je i sam dokumentovao na Instagramu, u klubu bogatih nalazio se i puno prije nego što su mu dodijeljene dionice. Još je 2017. pozirao u društvu renomiranih manekenki Belle Hadid i Lily Aldridge na Bulgari partiju u Veneciji.

Сродна слика

Samo nekoliko mjeseci kasnije objavio je fotografiju s Rihannom u Ney Yorku, napisavši “party s mojim idolom”. Njegovi postovi na Instagramu govore o životu globetrottinga – snowboardingu u Japanu, parasailingu na Tajlandu, plivanju s delfinima na Bahamima. Objavio je i fotografije s nekim od najistaknutijih sportista u Kini, poput zlatnog olimpijskog plivača Suna Yanga i košarkaške ikone Yao Minga.

Резултат слика за eric tse instagram

Susreo se i s političkim vođama i članovima kraljevske vojske poput princeze Charlene iz Monaka i bivše francuske prve dame Carle Bruni, ali čini se da su upečatljivije bliske veze koje ima s kineskim političarima. To i ne čudi, jer je njegov otac Tse Ping prethodno bio član povjerenstva Kineske narodne političke savjetodavne konferencije (CPPCC), glavnog političkog savjetodavnog tijela zemlje. I mladi je Tse prisustvovao proslavama 70 godišnjice osnivanja Narodne republike Kine 1. oktobra, otvorenim samo za posebne goste i dostojanstvenike. Izjava objavljena u utorak kaže da su Tseovi roditelji prenijeli dionice na njega “kako bi poboljšali upravljanje i nasljeđivanje porodičnog bogatstva”. Dokument je potpisala predsjednica kompanije, Theresa Tse – Ericova sestra.

Резултат слика за eric tse rihanna

Tse je takođe dobio novu poziciju – izvršnog direktora odbora kompanije, a prije tog je obavljao dužnost izvršnog direktora u Sjevernoj Americi za regrutnu firmu Liepin. Tse je dio novog vala bogatstva u Kini. “Popis bogatih” objavljen ranije ovog mjeseca pokazao je da, iako je kinesko bogatstvo koncentrisano u rukama tehnoloških preduzetnika, farmaceutski moćnici – poput onih u Tseovoj porodici – stvaraju svoje mjesto. Oni čine 8 posto liste bogatih u Kini, dvostruko više nego prije 10 godina. Kineski mladi bogataši takođe su potaknuli prošlogodišnji izazov na društvenim mrežama “flaunt your wealth” (razmeći se sa svojom lovom), koji je uključivao fotografije s luksuznim automobilima, egzotičnim putovanjima, skupim modnim dodacima… Prema novom izvještaju objavljenom u ponedjeljak, među 10 posto najbogatijih ljudi na svijetu po prvi put se nalazi više Kineza nego Amerikanaca.

express.hr

Danas objavljeno

Jeste li znali zašto lišće mijenja boju na jesen?

Vanja A

Lopovi klonirali glas direktora i odnijeli 35 miliona dolara

Vanja A

Zvijezda hit serije “Squid Game”: Teško je biti slavan, kćerka mi pomaže jer nemam menadžera

Vanja A

1 Komentar

Ima 24 godine i preko noći je postao milijarder | B1info 26 Oktobra, 2019 at 9:28 am

[…] post Ima 24 godine i preko noći je postao milijarder appeared first on […]

Odgovori

Ostavite komentar