Ima 22 godine i posjetila je sve zemlje svijeta! - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Ima 22 godine i posjetila je sve zemlje svijeta!

Rekord je postigla prošle godine, kada je imala 21. godinu.

Leksi Alford je iz Severne Karoline i zvanično je najmlađa osoba na planeti koja je posetila svih 196 zemalja. Ova devojka je posetila i Srbiju u okviru dvomesečne turneje kada je videla 29 zemalja…

Pandemija je zatekla dok je bila u Brazilu, tokom karnevala, ali je uspela da, uprkos koroni, otputuje u dve zemlje. Po dve nedelje je boravila u Turskoj i Iraku.Putovala je sama…Leksi je napisala i knjigu u kojoj se mogu pročitati i saveti za devojke koje putuju same. Ona je u 50 zemalja putovala sama.

Mama ima turističku agenciju i od bebe putuje

– Putujem od najranijeg detinjstva, jer moja mama ima turističku agenciju koju je otvorila sa 19 godina i vodila me je svuda. Čak me je “vadila” iz škole da bih putovala sa njom i to je bilo super – kaže Leksi.

NJen globtroterski život je počeo kada je imala 18 godina. Završila je školu i već je u pasošu imala 70 pečata. Onda je počela da putuje sama, za svoj ćef!

– Od 12. godine sam sanjala da godinu dana samo putujem, bez škole i posla. Sakupila sam dosta novca radeći kao klinka i krenula sam u avanturu – ističe Leksi.

Kada je krenula na jednogodišnje putovanja potražila je na internetu ko je najmlađa osoba koja je posetila sve zemlje sveta. Ispostavilo se da je Džejms Askvin Ginisov rekorder kome je to pošlo za rukom sa 24 godina (sada ima 32). Odlučila je da ga pobedi!

Leksi kaže da je od malih nogu radila u maminoj agenciji i, pored novca, sticala je iskustvo putovanja. NJena filozofija života je da, kada odlučite da se popnete na veoma visku planinu, morate da gledate samo prema vrhu, a ne iza i pored sebe.

Koje su njene omiljene zemlje?

Indoneziju voli zbog ronjenja, a Venecuelu zbog prelepe prirode. Pakistan bi stavila na trećem mestu liste jer su je najlepše dočekali. Egipat je na četvrtom zbog istorije, a na petom island jer je poseban.

Danas objavljeno

Glumac iznerviran: Umjesto da pomognu, snimaju te za Fejsbuk

V.R.

Par otvorio zaboravljeni vjenčani poklon nakon devet godina, evo šta su pronašli

V.R.

Sebastijan Kurc postao otac

V.R.

Ostavite komentar