4. Marta 2022.

Ilon Mask upozorava da bi Starlink sistem u Ukrajini mogao biti meta napada

Big Portal

Informacija stiže nekoliko dana nakon što je su stručnjaci za internet bezbednost upozorili da bi uređaji za satelitsku komunikaciju mogli da postanu “svetionici”, koji će biti meta ruskih avionskih napada.

“Bitno upozorenje: Starlink je jedini sistem za komunikaciju koji nije iz Rusije, koji i dalje radi u nekim delovima Ukrajine, tako da je velika verovatnoća da će biti napadnut. Molim vas, koristite ga pažljivo”, istakao je Mask.

On je korisnike zamolio da Starlink uključuju samo kada je to potrebno i da antenu smeste koliko god je moguće dalje od ljudi, kao i da kamufliraju antenu kako bi se izbeglo vizuelno detektovanje.

Pre nekoliko dana, Mask je istakao da je Starlink aktivran u Ukrajini, kao i da SpaceX šalje više terminala u zemlju. Svemu ovome prethodila je molba preko tvita, u kojoj zvaničnik Ukrajine od Maska traži da obezbedi Starlink stanice u ovoj zemlji.

Početkom nedelje, iz Ukrajine su stigle informacije da su dobili terminale za Starlink satelitski internet, ali je stručnjak za internet bezbednost upozorio da bi oni mogli postati meta ruskih napada.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare