16. Augusta 2022.

Ilon Mask tvrdi da će Tesla roboti kuvati, spremati i dominirati

Big Portal

Međutim, ponekada je ono što izjavi toliko izmešteno iz trenutne stvarnosti da se pitamo da li se samo šali ili ne. Prema informacijama na portalu Gizchina, poslednja bombastična izjava tiče se ni manje ni više nego robota.

Šta će sve roboti moći da urade?

Samo nekoliko dana nakon što smo vam doneli vest o Xiaomi CyberBot robotu koji bere cveće i brine se o tome da li ste raspoloženi ili ne, Ilon Mask je, zamislite, morao narativ da ponovo skrene na svoju vodenicu, mahnuo prstom po vazduhu, rekao ne, ne, i ša drugo nego nahvalio svoje robote koji će u budućnosti biti najbolji roboti koje je svet ikada video. Malo jesmo preterali, ali svi znamo kakve tendencije ima Mask i koliko voli da proda svoje proizvode.

U članku koji je napisao za publikaciju “Cyberspace Administration of China”, Ilon Mask objavio je kako čvrsto veruje kako će roboti kompanije Tesla u budućnosti biti neizostavni deo miliona domaćinstava i kako će imati sposobnost da pomažu prilikom nekih od uobičajenih radnji, poput kuvanja, šišanja travnjaka, i brige o starijim osobama.

48883446b5a3400d95d00de46192eae4.jpg

Sve ovo dolazi pred samo predstavljanje funkcionalnih prototipova ovih robota koje je zakazano tokom sledećeg meseca. Ostaje da se vidi hoće li Ilon Mask stvarno prikazati makar minimum od obećanih funkcionalnosti svog Tesla Bot robota ili će celokupna priča ponovo ostati u domenu “Verujte mi, zar bih vas ja lagao” priče.

Ima li stvarno mesta robotima u budućnosti?

Ne znamo šta da vam kažemo. Istorija tehnologije pokazuje činjenicu da ako na razvoju neke tehnologije aktivno radi više kompanije, ona će se kad-tad pojaviti u makar ograničenoj ili specijalizovanoj upotrebi. U ovom trenutku nekoliko proizvođača radi na razvijanju robota pogonjenih veštačkom inteligencijom, pa je samim tim skoro pa izvesno da ćemo ovakva rešenja videti u budućnosti.

Što se tiče same upotrebljivosti i funkcija koje će ovakvi uređaji moći da obavljaju, smatramo kako je Ilon Mask ipak pomalo preterao, kako i priliči njegovom stilu. Mnogo smo godina udaljeni od robota koji će moći da vam skuva ručak i kafu dok vi držite noge podignute na terasi i uživate u novoj epizodi Berserka. A da li će se dogoditi u bližoj ili daljoj budućnosti, u to već ne sumnjamo.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare