Ilon Mask pohvalio Kineze - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Ilon Mask pohvalio Kineze

Ilon Mask je bio u dobrom raspoloženju tokom svog pojavljivanja na Svjetskom kongresu vozila za novu energiju. U svojoj poruci pohvalio je kineske proizvođače automobila, za koje je ocenio da su „najkonkurentniji na svijetu“.

Bloomberg izveštava da se Maskovi komentari tokom njegovog unapred snimljenog pojavljivanja mogu posmatrati kao pokušaj popravljanja Teslinog imidža u Kini.

“Izuzetno poštujem mnoge kineske proizvođače automobila“, rekao je Mask, dodajući da su proizvođači automobila u zemlji posebno snažni u softveru. „Javno raspoloženje i podrška električnim vozilima nikada se nisu videli jer znaju da je to budućnost”, rekao je on.

Tesla se suočio sa teškim mesecima u Kini nakon uglavnom pozitivne dobrodošlice. Kina je ključno tržište za kalifornijskog proizvođača automobila jer je najveće svetsko tržište električnih vozila, sa dodatnom opasnošću da ima dosta domaće konkurencije u proizvodnji električnih vozila.

U maju je Teslina prodaja prepolovljena zbog kritika javnosti i vlade. Optužbe za lošu uslugu nakon prodaje izazvale su negativna mišljenja o brendu, a lokalni list je rekao da je „arogantan i nadmoćan stav“ kompanije “odvratan i neprihvatljiv”.

U međuvremenu, kineske vlasti postale su sumnjičave prema Tesli i načinu na koji je postupala sa skladištenjem podataka o korisnicima. Osoblju u nekim važnim kineskim vladinim objektima rečeno je da ne parkiraju svoja Tesla vozila unutar vladinih zgrada zbog bezbednosnih razloga vezanih za njihove spoljne kamere.

Mask je govorio o bezbednosti podataka, ponavljajući da kompanija radi sa nacionalnim vlastima na obezbeđivanju bezbednosti podataka koje prikupljaju njihova vozila.

Tesla je udovoljio zahtevu kineske vlade za skladištenje podataka prikupljenih lokalnim automobilima u zemlji.

Kina je nastavila sa razvojem naprednih mašina koje će moći da prate podatke koje u inostranstvo šalju automobili koji se voze njenim ulicama. Sistem, koji analizira put prenosa podataka, trenutno se testira na vozilima stranih proizvođača automobila, uključujući i Teslu.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Na prodaju jedan spektakularan Porsche, a takva je i njegova cijena

Vanja A

Ko je na kraju brži, elektromobili ili tradicionalno pogonjeni automobili?

Vanja A

Mazda2 jedan od najekonomičnijih SUS modela

Vanja A

Ostavite komentar