Ilon Mask o Bilu Gejtsu - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Ilon Mask o Bilu Gejtsu

Tehnološki moguli Bil Gejts i Ilon Mask rijetko govore jedan o drugom direktno, mada se zna da o mnogim stvarima ne misle isto. Međutim, ovaj put je Mask odlučio da odgovori korisniku Tvitera koji ga je upitao šta misli o jednoj Gejtsovoj izjavi.

Gejts je, nedavno, govorio o električnim vozilima i budućnosti korišćenja energetskih resursa.

On smatra da bi jeftinije i kvalitetnije baterije učinile električna vozila, kako pristupačnijim, tako i primamljivijim za kupce, ali je istovremeno istakao kako sumnja u to koliko bi dugo mogle da traju baterije koje napajaju tako velika vozila, naročito na dužim putevima.

“Električna energija je u redu kada su u pitanju manje distance, ali treba nam neko drugo rješenje za velike automobile koji putuju dugo. Koliko god da napreduje tehnologija pomoću koje se baterije prave, pitanje je koliko su u takvim situacijama praktična električna vozila”, izjavio je Gejts.

Pri tome, Gejts je pohvalio i kompanije koje će uskoro predstaviti kamione na potpuno električni pogon – General Motors, Rivian, Bollinger i Ford. Teslin Cybertruck, na primjer, nije spomenuo.

Jedan korisnik Tvitera je upitao Maska šta misli o ovakvim Gejtsovim tvrdnjama, na šta je stigao kratak: “On nema pojma”.

(B92)

Danas objavljeno

Šta gosti prvo primijete kada dođu u vaš dom

Zeljka

Ruska TV snima emisiju o Crnoj Gori: “Savršena destinacija za putovanje – podsjeća na Italiju”

Zeljka

Objavila slike prije i poslije, evo šta se krije iza njenog “savršenog” izgleda

Zeljka

Ostavite komentar