25. Septembra 2019.

“Ili pokušajte da me svrgnete sa vlasti, ili se držite po strani”

Big Portal

Džonson je rekao da će vlada pozdraviti zahtev za nepoverenje bilo koje od opozicionih stranaka i da će za to sutra biti vremena.

On je večeras poručio opozicionoj Laburističkoj partiji i njenom lideru Džeremiju Korbinu da pokušaju, ili da ga svrgnu sa vlasti, ili da se drže po strani i dozvole njegovoj vladi da obavi do kraja izlazak Velike Britanijie iz EU.

“Ovaj Parlament mora ili da se drži po strani ili da obezbedi izglasavanje nepoverenja (vladi) i konačno doceka dan kada će se obračunati sa glasačima”, rekao je Džonson u govoru koji je pratila galama ostalih poslanika, prenosi Rojters.

Korbin je na to odgovorio Džonsonu da bi pre svega trebalo da se pobrine za obezbeđivanje odlaganja Bregzita kako bi dobio podršku za nove izbore.

“Vrlo je jednostavno – ako želite izbore, obezbedite odlaganje (Bregzita) i hajde da onda imamo izbore”, poručio je Korbin Džonsonu, koji se u London vratio ranije iz Njujorka sa zasedanja Generalne skupštine UN, kako bi prisustvovao zasedanju britanskog parlamenta.

Škotska nacionalna partija: Izbori posle smene Džonsona
Portparol Škotske nacionalne partije Jan Blekford izjavio je da britanski parlament treba da ukloni premijera Borisa Džonsona i eliminiše pretnju od izlaska Britanije iz EU bez dogovora pre nego što ta stranka pristane na održavanje parlamentarnih izbora.

“Kad uklonimo premijera, uklonimo pretnju od Bregzita bez dogovora, ljudi moraju da kažu svoje mišljenje na opštim izborima što pre”, rekao je on u parlamentu, prenosi Rojters.

Britanski parlament ponovo zaseda nakon što je Vrhovni sud presudio da je suspenzija na inicijativu premijera Borisa Džonsona bila nezakonita.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare