Ikona 90-ih priznala zašto se povukla iz javnog života, za sve je kriv tretman koji voli i Ella Dvornik - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Ikona 90-ih priznala zašto se povukla iz javnog života, za sve je kriv tretman koji voli i Ella Dvornik

Ikona devedesetih Linda Evangelista prije pet godina se naglo povukla iz javnog života i svijeta mode, a fotografije paparazza otkrile su da je manekenka preko noći postala potpuno neprepoznatljiva.

Linda Evangelista danas se u jednoj od svojih rijetkih objava na Instagramu otvorila oko događaja koji ju je potpuno promijenio i udaljio iz javnog života.

Modna ikona devedesetih priznala je da se prije pet godina podvrgla jednom kozmetičkom tretmanu koji ju je, kako kaže, brutalno unakazio.

“Danas sam učinila veliki korak prema ispravljanju štete koju sam pretrpjela i držala za sebe pet godina. Svim mojima pratiteljima koji su se pitali zbog čega ne radim dok su karijere mojih vršnjak au usponu, razlog je taj što sam bila brutalno unakažena nakon tretmana Zeltiqovog CoolSculpturinga koji je učinio suprotno od onog što je trebao. Povećao je, a ne smanjio, moje masne stanice i ostavio me trajno deforniranom čak i nakon što sam se podvrgla dvjema bolnim, neuspješnim, korektivnim operacijama”, napisala je bivša manekenka.

Požalila se i kako je sada potpuno “neprepoznatljiva”, a upravo su je tako opisivali i mediji prije nekoliko godina, odnosno nakon što se očito podvrgla kobnom tretmanu.

Linda je objasnila kako je razvila simptom poznat kao Paradoxical Adipose Hyperplasia ili PAH. Ovo je simptom koji prije nije bio opisan kao moguća nuspojava ovog popularnog tretmana, a postao je poznat tek posljednjih nekoliko godina. Linda je u svojoj objavi napisala kako ona osobno nije bila upozorena na tu moguću nuspojavu prije nego što se podvrgla tretmanu.

PAH nije samo uništio moju karijeru, uzrokovao mi je cikluse duboke depresije, tugu i najdublje samosažaljenje. U tom procesu postala sam pustinjak. S ovom tužbom, krećem se prema tome da se riješim srama i upoznam javnost sa svojom pričom. Jako sam umorna od ovakvog života. Željela bih proći kroz svoja vrata visoko uzdignute glave, unatoč tome što više ne izgledam kao ja”, zaključila je.

Tretman zamrzavanja stanica masti inače je postao izrazito popularan u kozmetičkoj ponudi, a danas ga obožavaju mnoge zvijezde. O procesu CoolSculpturinga nedavno je pisala i Ella Dvornik, koja je priznala da mu se podvrgla kako bi riješila ostatak masnih naslaga nakon druge trudnoće.

Izvor:rtl.tabloid

Danas objavljeno

U Madridu otvorena soba za plakanje! (VIDEO)

Vanja A

Glumica se zaljubila tokom karantina, uslijedila je filmska priča

Vanja A

Navijačica zbog čijih pirsinga na grudima su svi odlijepili

Vanja A

Ostavite komentar